June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fenomen astronomic rar. Zeci de tineri pasionaţi de astronomie au urmărit eclipsa anulară de soare, la Baia Mare

2 min readVideo

Zeci de tineri pasionați de astronomie au umplut curtea Planetariului din Baia Mare. Mulți dintre ei au urmărit eclipsa sub îndrumarea specialiștilor.

Vezi și

Vizitator: “Am venit entuziasmant de la şcoală ca să văd acest eveniment. Are loc destul de rar”.
Vizitator: “Eu văd pentru prima dată o eclipsă parţială, deci sunt foarte încântat”

Prima eclipsă de soare din acest an a început în jurul orei 13:20. Soarele a fost acoperit aproape în totalitate de către lună, astfel că pe cer a rămas vizibil doar un inel de foc. Fenomenul este cunoscut sub numele de eclipsă anulară.

Ovidiu Ignat, director Planetariu Baia Mare: “Sunt multe eclipse de soare. Vorbim despre de soare inelare, eclipse de soare parţiale, eclipse totale”
Vânătorul de eclipse, Cătălin Bledea, nu a lipsit de la eveniment
Vânător de eclipse, Cătălin Beldea nu putea lipsi de la evenimentul din Baia Mare. Străbate pământul în lung și-n lat pentru a vedea cele mai spectaculoase evenimente astronomice. Cea mai interesantă eclipsă a urmărit-o în Africa, dintr-un avion care se afla la 3.000 de metri altitudine. De atunci, își programează fiecare concediu în funcţie de eclipse.

Cătălin Beldea: “Din 2006 n-am mai pierdut niciuna. Cea mai importantă eclipsă e următoarea: în 25 octombrie 2022”
Fenomenul astronomic a putut fi văzut în Europa şi nordul Statelor Unite. Însă cel mai bine s-a observat la Cercul Arctic, în Canada, Rusia şi Groenlanda. Astronomii spun că vom mai avea parte de un astfel de fenomen şi pe 4 decembrie.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.