June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ploaia torenţială din Craiova a lăsat în urmă o imagine dezolantă: Gospodării distruse şi un crater uriaş în mijlocul unei şosele

2 min readVideo

De Andra Dolana.Publicat: 09.06.2021, 20:28.
Actualizat: 09.06.2021, 20:29

O ploaie torenţială a făcut prăpăd în Craiova! Şoselele s-au transformat într-un lac uriaş, canalizările au dat pe afara şi o stradă a cedat pur şi simplu sub puterea şuvoaielor. Când apele s-au retras, în urmă au rămas un crater uriaş şi oameni cu gospodăriile distruse.

Vezi și

A fost rupere de nori în Craiova. A plouat în 30 de minute cât într-o jumătate de lună, adică 80 de litri de apă pe metru pătrat. Şuvoaiele au măturat asfaltul de pe şosele. Iar pe o stradă din oraş, ploaia torenţială a lăsat în urmă imagini apocaliptice: un crater uriaş.
”E a treia oară când se întâmplă inundaţia asta.”

”S-au făcut cârpeli până acum Cum era asfaltul aseară? De doi, trei metri înălţime, era mai mare ca dumneavoastră.”

Citește și:

VIDEO Ploaia torenţială a rupt în două o stradă din Craiova. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că au început lucrările de reabilitare
Cal fără stăpân, filmat cum se plimbă agale pe străzile din Craiova

Unele şosele au arătat mai degrabă ca nişte lacuri
Încă de ieri după-amiază, muncitorii încearcă să repare strada. Primarul a promis că lucrările se vor încheia curând şi circulatía se va relua. Toată Craiova a simţit furia apelor. Zeci de maşini au rămas blocate pe străzile transformate într-un lac uriaş. Cu găleţi în mână, mai mult înotând, unii şoferi s-au chinuit zeci de minute să scoată apa din maşini. Multe şosele s-au transformat în adevărate canale navigabile.
Şi Sala Polivalentă din oraş, unde funcţionează un centru de vaccinare, a fost inundată. Canalizările au cedat. Mai multe clădiri din oraş au fost distruse în urma furtunii, iar vântul a pus la pâmânt cinci copaci. Arborii au căzut peste patru maşini şi au smuls cablurile de alimentare ale unei linii de tramvai. Un container a fost ridicat la suprafaţă de puhoiul de apă.

”Aici era un râu adevărat. A curs mai bine de o oră şi ceva, a fost potop pur şi simplu. Apa a venit şi a intrat pământul în canal şi l-a ridicat la nivelul ăsta.”
”A spălat pământul de sub el.”
A fost potop şi în Zimnicea. Apele au inundat mai multe locuinţe. Iar un bărbat a rămas blocat cu maşina în mijlocul apei. A fost tractat de pompieri.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.