June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cine este bărbatul care l-a pălmuit pe președintele Franței, Emmanuel Macron

3 min readBărbatul care l-a pălmuit pe președintele francez Emmanuel Macron a fost administratorul unui club al pasionaților de lupte medievale și nu are antecedente penale, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu ancheta.

O sursă din poliție l-a identificat pe suspect ca fiind Damien Tarel, în vârstă de 28 de ani.Cunoscuții din orașul său natal, Saint-Vallier, din sud-estul Franței, au spus că îi place să joace roluri de epocă și că nu a provocat probleme până acum. Tarel este cercetat pentru agresiune împotriva unui oficial public, a declarat procurorul local.
Macron, aflat într-o vizită organizată pentru a lua pulsul țării după pandemie, cu mai puțin de un an înainte de următoarele alegeri prezidențiale, a fost lovit (marți) în timpul unei plimbări în sudul Franței, în timp ce saluta o mică mulțime de spectatori.Președintele a întins mâna pentru a saluta un bărbat, care a strigat „Jos Macronia” și „Montjoie Saint Denis”, strigătul de luptă al armatei franceze în timpul monarhiei, și l-a lovit pe Macron peste obraz.O sursă apropiată anchetei l-a descris pe Tarel ca fiind cineva ”un pic pierdut, un pic ciudat și puțin cam gamer”.Tarel și un al doilea bărbat sunt încă în custodia poliției, a adăugat sursa. Acuzația de agresiune împotriva unui oficial public implică o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare și o amendă de 45.000 de euro.Reuters nu a reușit să-l identifice pe avocatul lui Tarel.Tarel a condus un club local axat pe practicarea artelor medievale europene, inclusiv sabia tradițională, și a fondat un club de jocuri de societate numit „Cavalerii Mesei Pătrate”. Aurélien Laniece, un prieten al lui Tarel, a declarat pentru Reuters că îl cunoaște ca pe o persoană decentă, gata să ajute vecinii, și căreia îi place să-i învețe și pe alții despre pasiunea sa.Laniece s-a arătat surprins față de rapoartele din mass-media franceză, conform cărora conturile de socializare ale lui Tarel arătau că urmărește grupuri de extremă dreapta și monarhiste. Reuters nu a putut confirma acest lucru, deoarece conturile lui Tarel sunt acum private.„Nu este genul de tip care să facă asta (să lovească pe cineva)”, a spus Laniece. „Lockdown-ul a fost greu, dar era dornic să lucreze din nou, la redeschidere”.Macron a spus că nu s-a temut pentru siguranța sa și a continuat să dea mâna cu publicul chiar după ce a fost lovit. “Nu poți folosi violența sau ura, nici în vorbire, nici în acțiuni. În caz contrar, democrația însăși este amenințată”, a declarat el pentru un ziar local, după incident.Macron a mai fost vizat până acum și de cetățeni dezamăgiți. El a fost lovit cu ouă de sindicaliști, din cauza reformelor muncii, în perioada când era ministru al Economiei în 2016.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.