June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mai puţine restricţii, mai multă bucurie pentru studenţii din Iaşi. Campusurile universitare, animate de chitări şi voie bună

3 min readVideo

De Clara Mihociu.Publicat: 07.06.2021, 17:46.
Actualizat: 07.06.2021, 17:47

După mai bine de un an cu restricții și socializare puţină, viața de student revine la normal în campusurile universitare. La Iași, la Universitatea Tehnică, studenții au marcat și în mod oficial aceste relaxări, sărbătorind Ziua Campusului Universitar. Sălile de lectură şi de muzică au fost din nou animate, după un an în care studenţii s-au văzut doar în virtual.

Vezi și

Aşa şi-au manifestat bucuria studenţii Universității Tehnice din Iași. În sfârşit viaţa lor a revenit la normal. ”Am simţit că nu trăim viaţa de student la cote maxime, neavând libertăţile pe care le aveam înainte.”
”Au început studenţii să-şi retrăiască spiritul clasic studenţesc, se poate observa în campus cum studenţii ies afară, a venit şi vara, ce e drept acum e sesiune şi o parte învaţă, dar măcar seara se relaxează şi se poate observa asta foarte bine.”

”Ne-au dat drumul şi la cluburi, chiar dacă e cu restricţii, ne-au dat drumul şi la sălile de sport, care erau închise până acum, uşor-uşor studenţii sunt înapoi în spatele căminelor, în părculeţe, cu chitări cu muzică şi distracţie şi voie bună.”

Citește și:

Cum decurg cursurile la singura facultate “de gătit” din România, cea de Inginerie Alimentară din Suceava
Aplicația creată de doi studenți constănțeni ar putea fi un pas important pentru repornirea turismului. Cum funcționează Pandemic Holiday

O zi specială pe care să o sărbătorească an de an
Studenţii au profitat din plin de relaxarea măsurilor pentru a se distra. Iar astăzi a fost o zi specială pentru ei.
Dan Cașcaval, rector UTI: Am decis ca 7 iunie sa fie, de acum, sărbătorită ca ziua campusului nostru.

În mod normal, campusul Universităţii Tehnice din Iaşi are o capacitate de aproximativ 8.000 de studenţi, pentru a fi cazaţi în cămine. Însă, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, în primul semestru au fost doar 3.800 cazaţi, iar în semestrul al doilea 4.500. Abia odată cu noul an universitar, care începe din toamnă, se speră la revenirea la capacitate maximă a căminelor.
Ion Ursache, reprezentant studenți UTI: Revine uşor-uşor viaţa de student în campus, dar suntem tineri, ne obişnuim şi cu digitalizarea, comunicăm şi în online, ne bucurăm acum că ne putem şi îmbrăţişa fizic.
Universitatea Tehică din Iaşi a fost înfiinţată în urmă cu 84 de ani, iar de acum înainte, în fiecare an, pe data de 7 iunie, va fi sărbătorită ziua campusului universitar Tudor Vladimirescu.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.