June 12, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Dezastru în Dâmbovița, după o ploaie torențială. Mai multe gospodării au fost inundate

2 min readO ploaie torențială care s-a abătut, luni după-amiază, asupra comunei Dărmăneşti, din județul Dâmbovița, a lăsat în urmă numai necazuri.

Canalizarea nu a făcut față debitului mare de apă şi a refulat, inundând mai multe curți și grădini. Oamenii spun că nu e pentru prima dată când pățesc acest lucru.Mai multe străzi din Dărmănești au fost acoperite de apă. Inundația a îngreunat circulația, dar cel mai mult au avut de suferit localnicii care și-au găsit curțile inundate. În unele locuri, apa avea aproape un metru, spun oamenii.Proprietară gospodărie inundată: „Am găsit apă până la brâu, am încercat să sun la autorități. Toți au spus că nu au nicio soluție. Să aștept ca Doamne-Doamne să oprească ploaia, ca și eu să intru în gospodărie”.Oamenii povestesc că a plouat torențial, iar în scurt timp canalizarea nu a mai făcut față. Șanțurile s-au umplut, iar apa a dat navală în gospodarii. Comitetul Local pentru Situații de Urgență de aici, din Dărmănești, face o analiză, iar la final urmează să stabilească valoarea pagubelor.
Localnic: „Ne-a inundat. A fost o răpăială rapida, după cum s-a văzut și pe străzi, inundație”.Localnic: „Când plouă mereu avem necazuri d-astea cu inundații. E totul inundat, baltă”.Cei de la primărie cred că localnicii sunt vinovați.Valentin Mihalache, primarul comunei Dărmăneşti: „Oamenii ar trebui să înțeleagă că această canalizare este prevăzută pentru un anumit debit și ar trebui să nu mai dea drumul la apa din curți. Depășind posibilitatea de evacuare a acestei canalizări, a bușit”.Mai mulți voluntari au intervenit pentru a ajuta la evacuarea apei. Pagube mari sunt și în agricultură, pentru că multe terenuri cultivate sunt acoperite de apă.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.