June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un tânăr este căutat în apele învolburate ale Jiului după ce ambarcaţiunea în care se afla s-a răsturnat

2 min readUn tânăr de 28 de ani este căutat în apele învolburate ale Jiului după ce plecase cu un prieten la plimbare cu barca, dar ambarcaţiunea s-a răsturnat în dreptul unui baraj.

Alarma a fost dată de doi cunoscuţi de-ai lor, care au băgat de seamă că ei nu se mai întorc. În cele din urmă salvatorii l-au găsit pe unul dintre ei. Cel dispărut se căsătorise chiar săptămâna trecută, iar soţia este însărcinată.Alarma a fost dată duminică seară, după lăsarea întunericului. Doi prieteni ai celui dispărut au refuzat să urce în barcă şi au aşteptat pe malul Jiului. Barca însă, s-a răsturnat la ieşirea dintr-un baraj de la Rovinari.Localnic: ”Au plecat cu barca şi aici s-ar fi răsturnat – e Jiul învolburat – da, este că au fost ploi şi este”.
Pescar: ”Aici este foarte adânc şi e o vâltoare, aşa. Nu ştiu dacă a scăpat, dacă a căzut aici – e un loc periculos – foarte periculos, ai nu trebuie să te apropii decât dacă cunoşti zona. Nu are rost să intri”.

Imediat după alerta dată la 112, pompierii au intervenit; l-au găsit doar pe unul dintre cei din barcă, un bărbat de 35 de ani, şi l-au adus teafăr la mal.Maria Băran, purtător de cuvânt ISU Gorj: ”Bărbatul din barcă a fost salvat de către pompieri cu ajutorul echipamentelor de alpinism, aceasta fiind prinsă într o zonă greu accesibilă. Celălalt bărbat a fost căutat în apele Jiului, însă nu a fost găsit, în acest moment continuă căutările”.
Tânărul de 28 de ani a fost dat în urmărire naţională şi rudele speră să fie în viaţă.
Purtător de cuvânt IPJ Gorj: ”În momentul în care acesta a căzut din barcă era îmbrăcat într-o pereche de pantaloni scurţi, de culoare neagră, fără alte elemente de vestimentaţie. Semnalmente – înălţime aproximativ 1, 75 m, greutate 80 kg, păr şaten, ochi căprui”.Pompierii spun că vor continua căutările şi marți. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.