June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Peste 20 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete care a avut loc în Yemen

1 min readCel puţin 21 de civili au fost ucişi într-un atac cu rachete care a vizat o benzinărie din Yemen, a anunțat, luni, ministrul yemenit al informaţiei, Muammar Al-Eryani, informează Agerpres, care citează AFP.

Atacul a avut loc la Marib, ultimul bastion al forţelor guvernamentale în nordul Yemenului aflat în război.Rebelii houthi, care sunt susținuți de Iran, încearcă din luna februarie să cucerească Marib, o regiune bogată în petrol, din mâinile forţelor loialiste sprijinite de o coaliţie condusă de Arabia Saudită.Atacul a avut loc la câteva ore după ce o delegaţie din Oman a sosit la Sanaa, capitala statului Yemen, care se află sub controlul rebelilor.Mediatorii din sultanatul vecin caută să obţină o încetare a focului în ţara confruntată cu cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit Naţiunilor Unite.
Conflictul, declanşat în 2014 după cucerirea capitalei de către rebelii houthi, a făcut zeci de mii de morţi, potrivit organizaţiilor umanitare. De asemenea, milioane de persoane au fost nevoite să se refugieze.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.