June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Loturi de parizer pentru copii, posibil contaminate cu metale, au fost retrase de pe piață

3 min readAutoritatea Sanitar-Veterinară a anunțat că mai multe loturi de parizer pentru copii, numite „Martinel” au fost retrase de pe piață.

Există suspiciuni că ar putea conține particule de metal, din cauza unor defecțiuni de producție. Compania producătoare a fost cea care a sesizat problema. Reprezentanții ei dau asigurări că nu sunt riscuri pentru pentru sănătate și îi sfătuiesc pe clienți să returneze produsele în magazine, chiar și fără bonul fiscal.Două sortimente de parizer pentru copii, Martinel Mortadell, din carne de pasăre şi de porc, de 90 de grame, sunt cele vizate.Într-un comunicat de presă, compania recunoaşte că cele două sortimente de parizer ar putea conţine mai multe particule de metal. Acestea ar fi ajuns în produsele respective în urma unor defecţiuni ale unor utilaje din linia de producţie. Totuşi, au fost făcute mai multe verificări , iar compania susţine că nu există niciun risc pentru sănătate.,,Motivul retragerii este cauzat de o potenţială defecţiune a unei linii de feliere şi ambalare ce nu exclude posibilitatea ca pe suprafaţa unor produse să existe urme minime de praf de metal”, au precizat reprezentanţii fabricii.
Mihai Ponea, director ANSVA: „Având un detector de metale pe flux, imediat ce s-a detectat şi acel detector a simţit praful de metal, linia s-a oprit şi s-au luat măsurile imediat. Respectiv oprirea liniei, oprirea lotului din producţie. Acest lot a avut aproximativ 60 de mii de bucăţi, 40 de mii de bucăţi au fost retrase Ia depozitul producătorului şi sunt puse sub sechestru, spre neutralizare. Alte 20 de mii de bucăţi au fost distribuite în supermaketuri.”Compania îi îndeamnă pe clienţi să arunce sau să ducă la magazin produsele respective. Pot primi banii înapoi, chiar dacă nu mai au bonul fiscal.Medicii nutriţionişti susţin că prezenţa unor urme de materii grele poate produce tulburări mentale, dificultăţi de vedere şi agitaţie.Lygia Alexandrescu, nutriţionist: „În primul rând, exista acele mezeluri cu eticheta curat , însă nici aceste mezeluri nu trebuie făcute exces. Sfatul meu, ca părinte, este să se mai gătească şi în casă, în sensul că un pateu de ficat făcut în casă, poate fi o variantă pentru un mic dejun pentru copil”Mezelurile încă fac parte din alimentaţia noastră zilnică. Datele arată că un român consumă, în medie, 14 kilograme de mezeluri într-un an.Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în primele nouă luni ale anului trecut producţia industrială a avut o creştere şi s-a ridicat la peste 260 de mii de tone de produse din carne, din care mai bine de două mii tone erau cele de salam de Sibiu. La fel şi piaţa conservelor a stat bine în pandemie.Valoarea pieţei mezelurilor din România se ridică la aproximativ 4 miliarde de euro. În topul vânzărilor se situează salamul, urmat de kaiser şi cremvursti.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.