June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Legendele, cu Dan Negru. Întâlnirea care i-a schimbat viața actorului Alexandru Arșinel

2 min readVideo

Dacă nu ajungea actor, Alexandru Arșinel și-ar fi trăit viața pe calea ferată. Tatăl lui și-ar fi dorit să-l vadă acar la CFR. Dar destinul a schimbat “macazul”. Cum și când s-a schimbat viața lui, aflați într-un nou episod “Legendele”, cu Dan Negru. 

Vezi și

Dan Negru: Dacă tatăl dumneavoastră v-ar vedea acum, după 80 de ani, ce v-ar spune?
Alexandru Arșinel: Ce faci, Nelule? Ai îmbătrânit. Tată, că vârstă da, dar că simțuri nu. Mama ar fi fericită.

Dan Negru: Dar tata n-a vrut să vă facă ciocănar?

Citește și:

Legendele lui Dan Negru: Alexandru Arşinel, interviu de legendă la 82 de ani de viaţă

Alexandru Arșinel: Ba da, în clipa în care n-am intrat la Construcții. Eu am făcut Școala Tehnică de Construcții Civile și Industriale. Colegii mei, majoritatea, au făcut Politehnică. N-a mai zis nimic. Dimineața la ora 5:30, ora la care se scula tata, “mâine la 5:30 te scoli și vii cu mine. Vii cu mine!” Nu mi-a dat o palmă, nu nimic. M-a luat de jos, din fundul grădinii, am ieșit la calea ferată, la gară. “Te fac ciocănar”. Și acolo s-a întâlnit pe peron cu un inginer care ținea foarte mult la tată. “Ce faci, străine?” “Îl duc pe Nelu la revizia de vagoane. Îl fac ciocănar”.
Alexandru Arșinel: La un moment dat, Tomi (n.r. inginerul) îmi zice: “uite, îi știu pe ăștia de la Teatrul Național, dau concurs pentru figurație zilele astea. Și ăia de la Opera, și ăia de la Național”, că erau în aceeași clădire. Eu nu văzusem decât un singur spectacol în viață mea.
Alexandru Arșinel: După ce au negociat, m-a lăsat și m-am dus să dau examen pentru figuranți, la Operă și la Național. M-au angajat. Și când am luat primii bani pe prima lună de figurație, și-a dat seama că câștigam mai mult decât câștigam acolo. Zicea să pun mâna pe carte. Învățam cât de cât pentru Institutul de Teatru, dar eu eram cu cărțile pentru Politehnică. Nu știam că o să dau la Teatru.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.