June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Judecătoarea Adriana Stoicescu, cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară, la solicitarea CSM, după ce i-a transmis ministrului userist al Justiției să plece acasă. „Vă doresc dictatură plăcută”, a fost ultima reacție a timișorencei

3 min readActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!
Judecătoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timiș, cunoscută în spațiul public pentru luările sale de poziție pe subiecte sensibile din justiția românească, a anunțat că a fost demarată cercetarea disciplinară împotriva sa. Ea a postat luni pe Facebook fotografia de mai jos, cu mențiunea: „Prezența mea în spațiul public se oprește acum și aici. Vă doresc dictatură plăcută!”. Până la ora publicării acestui articol, postarea a numărat aproape 500 de reacții și 114 comentarii.
 

În fapt, șeful CSM, Bogdan Mateescu, a sesizat Inspectia Judiciara pentru a o cerceta disciplinar pe judecatoarea Adriana Stoicescu, dupa ce aceasta l-a catalogat pe ministrul Justitiei, useristul Stelian Ion, drept un „personaj trist” și a deplâns soarta României, ajunse sub conducerea copiilor celor care, inainte de 1990, au slujit Partidul si Securitatea, arată Luju.ro. 
 
Adriana Stoicescu postase vineri o posibilă explicație a demersurilor care o vizează:
 

„Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, admițând o cerere a unei asociații de procurori, că am adus atingere independenței procurorilor și s-a pronunțat printr-o hotărâre asupra afirmațiilor mele, un judecător al acestei mărețe țări europene, încălcând flagrant prevederile privind separația carierelor.

Am atacat aceasta hotărâre, iar Curtea de Apel Timișoara a respins cererea mea, calificând-o ca lipsită de interes.
La recursul formulat la ÎCCJ, Consiliul Superior al Magistraturii a formulat întâmpinare, prin care solicita, prin vocea unui judecător, președinte al Consiliului, respingerea recursului formulat de apărătorul meu.

Din două, una: ori eu nu mai sunt normală… ori eu nu sunt normală.

În țara procurorilor, aceștia au dreptul să constate că un judecător le încalcă independența, iar eu, un biet judecător, nu merit să fiu apărat de garantul independenței justiției.

În schimb, dau cu subsemnatul la Inspecția Judiciară pentru, în ultima vreme, fiecare cuvințel…

În acest timp, foștii procurori DNA, care doreau să cumințească definitiv judecătorii, sunt absolviți de orice vină.
Dormi în pace, Românie!”.
 
Pe 25 mai, Adriana Stoicescu posta că i s-a făcut „a doua sesizare la Inspecția Judiciară, de data asta pentru îndemnul adresat d-lui ministru de a pleca acasă”.
 

„Cu riscul de a-mi petrece restul carierei de magistrat în cercetări disciplinare, cu riscul de a fi sancționată, îmi asum! Plecați acasă, dl Stelian Ion, pseudoministrul injustiției! Judecătorii nu sunt preșul dvs! Să vă fie rușine, dar nu cred că știți ce înseamnă asta! Nimeni nu a amenințat public un președinte de curte. Și v-ați gândit că e timpul, nu? Aveți în sânge secretarul de partid care își cheamă „slugile” la raport, nu? Orice minut cu dvs în fruntea justiției este un pas spre dezastru! Plecați!”, i-a transmis judecătoarea Adriana Stoicescu ministrului Justiției, Stelian Ion.
 
Se pare că postarea ei nu a rămas fără consecințe, dar nu în ceea ce privește plecarea ministrului…Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.