June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Coliziune între două trenuri în Pakistan. 30 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite. VIDEO

2 min readDouă trenuri cu călători s-au ciocnit în sudul Pakistanului, ucigând cel puțin 30 de persoane și rănind alte zeci, relatează BBC.

Coliziune între două trenuri în Pakistan. 30 de persoane au murit și alte zeci au fost rănite Captură Twitter

Oficialii au relatat că un tren care circula în provincia Sindh a deraiat și s-a răsturnat pe o altă cale ferată. Un al doilea tren plin de călători s-a ciocnit cu el și s-a răsturnat. Echipele de salvare au dus răniții la spitalele din apropiere. Bilanțul inițial indică 30 de morți iar mai multe persoane se află într-o stare critică.
Opt vagoane au fost distruse iar mai mulți pasageri au fost prinși în interior. Premierul Imran Khan s-a declarat „șocat” de accident și a promis o anchetă completă. Nu este clar ce a cauzat deraierea.

Spitalele din zonă au fost puse în stare de alertă de urgență pentru a face față victimelor. Accidentul s-a produs luni dimineață când Millat Express care venea din Karachi a deraiat și a căzut pe alte șine. Un alt tren, Sir Syed Express, care venea de la Rawalpindi s-a ciocnit de el și s-a răsturnat.

Val de accidente feroviare în Pakistan
Pakistanul s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de accidente feroviare, adesea cauzate de deraiere și coliziuni la intersecțiile de cale ferată automate. Călătoria cu trenul este populară în Pakistan, în special în rândul celor cu venituri medii și mici.
Cu toate acestea, vagoanele sunt adesea supraaglomerate și multe dintre trenuri sunt în stare proastă. Potrivit autorităților, cele trei cauze majore ale accidentelor de tren din Pakistan sunt lipsa de întreținere a căilor ferate, probleme de semnalizare și echipamentul vechi.

ڈہرکی ریتی کے مقام پر افسوسناک حادثہ سرسید ایکسپریس اور ملت ایکسپریس ٹکرا گئی 50 سے زائد ہلاکتوں کا اندیشہ@BBhuttoZardari @BBZardariFan @SyedNasirHShah @ChAzharHasnain2 @AamirAliNoonar2 @MediaCellPPP @BhttoForce pic.twitter.com/qSAG0m7eba — Ali mughal (@ali_mados) June 7, 2021

#TrainAccident near #Dherki at #Sindh #Punjab borderDozens killed #railinfo pic.twitter.com/QMA6f01f5u — Karam Ellahi Gondal (@karamgondal) June 7, 2021

#BREAKING: Millat Express collides with Sir Sayyed Express. Incident took place near Daharki (in between Sukkur & Sadiqabad #BreakingNews #MillatExpress #Pakistan #India pic.twitter.com/mU5X4P61uF — International Leaks (@Internl_Leaks) June 7, 2021

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.