June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cadavrul unui bebeluș, găsit pe coasta norvegiană. Familia sa încerca să ajungă în UK, când ambarcațiunea lor s-a scufundat

2 min readRămăşiţele unui copil, găsite pe coasta norvegiană, aparţin unui băiat în vârstă de 15 luni care a murit în Canalul Mânecii în 2020, anunţă poliţia norvegiană, relatează BBC News.

Artin a murit la doar 15 luni Arhiva familiei / BBC

Copilul, pe numele său Artin, a murit împreună cu patru membri ai familiei, după ce o ambarcaţiune la bordul căreia se aflau s-a scufundat, în octombrie. Familia kurdă iraniană încerca să ajungă în Regatul Unit din Franţa.
Rude ale familiei şi-au exprimat durerea şi confuzia în timp ce aşteptau să afle ce s-a întâmplat cu Artin, scrie news.ro. Rămăşiţele copilului urmează să fie trimise în Iran, pentru a fi înhumate. Corpul a fost găsit pe costa de sud-vest, în apropiere de Karmoy, de Anul Nou, precizează într-un comunicat poliţia norvegiană.

În urma analizei unor probe de ADN de la familie, aceasta a fost informată că este vorba despre Artin. ”Profesionişti calificaţi de la Secţia de ştiinţe medico-legale al Spitalului Universitar din Oslo au stabilit că profiluri ADN se potrivesc”, anunţă poliţia.

Citește și:

Un bărbat și-a aruncat bebelușul de 2 luni spre un polițist ca să nu fie prins, după o urmărire ca-n filme, în Florida. VIDEO
Bebeluș uitat de mama băută pe o saltea din balcon cade de la etaj și moare. Tragedia a stârnit un val de revoltă în Rusia

Barca în care se afla familia s-a scufundat la 27 octombrie, iar Rasoul Iran-Nejad, în vârsrtă de 35 de ani, Shiva Mohammad Panahi, în vârsră de 35 de ani, Anita, în vârstă de nouă ani, şi Armin, în vârsră de şase ani, au murit toţi. Familia era originară din oraşul Sardasht, situat în vestul Iranului, în apropiere de frontiera cu Irakul.
Alţi 15 migranţi au fost conduşi la spital, iar o anchetă cu privire la scufundarea ambarcaţiunii a fost lansată de către procuratura franceză din Dunkerque. Mii de refugiaţi kurzi iranieni îşi pun viaţa lor şi a familiilor lor în mâna unor traficanţi şi trec în Europa anual.
Kurzii din Iran sunt persecutaţi politic şi sunt afectaţi de ingalităţi economice uraiaşe. Între 25 şi 35 de milioane de kurzi locuiesc într-o regiune muntoasă, de o parte şi de alta a frontierelorTurciei, Irakului, Siriei, Iranului şi Armeniei. Ei reprezintă a parta etnie în Orientul Mijlociu, însă nu au obţinut niciodată statut permanent de naţiune.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.