June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un incendiu puternic a făcut scrum o fabrică de aparate frigorifice din Timiş

2 min readDe Iulia Pop.Publicat: 06.06.2021, 08:01.
Actualizat: 06.06.2021, 08:16

Incendiu de proporţii, noaptea trecută, în localitatea Şag, din judeţul Timiş! O fabrică care producea aparate frigorifice a fost înghiţită complet de flăcări. În interiorul halei erau depozitate mai multe substanţe inflamabile şi exista pericolul unei explozii. Flăcările au fost atât de puternice, încât structura clădirii începuse să se topească sub dogoarea lor. Zeci de pompieri din cinci judeţe au luptat cu focul uriaş ore-n şir.

Zeci de pompieri s-au chinuit să stingă incendiul din Timiş

950 de persoane lucrau la fabrica de aparate frigorifice din Timiş.

Alarma s-a dat în jurul orei 23:00! O fabrică de aparate frigorifice s-a aprins ca o torţă. La sosirea pompierilor, flăcările înghiţiseră întreaga construcţie, ce se întindea pe mai bine de 10 mii de metri pătraţi. Focul a cuprins întreaga hală de producţie. A fost risc major pentru că înăuntru erau substanţe explozibile.

Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Timiş: Pentru a înlătura orice pericol pompierii au lucrat pentru extragerea şi scoaterea în afara zonei de pericol a mai multor substanţe cu pericol de explozie.

Citește și:

(UPDATE) Incendiu violent la un depozit din Bucureşti plin cu deşeuri şi butelii
Animație grafică cu incendiul uriaș de la incineratorul din Brazi. Cât de periculos e fumul de la deșeurile medicale arse

La faţa locului a ajuns şi o autospecială de cercetare destinată pentru intervenţii în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice sau radiologice. Din cauza pericolului, Drumul European 70 a fost închis de la ieşirea din Şag spre Jebel. Zeci de pompieri din Timiş s-au luptat ore-n şir cu flăcările puternice. În sprijinul lor au fost trimise echipaje şi din alte patru judeţe învecinate.

950 de angajaţi lucrau la firma de aparate frigorifice
Zoltan Nemeth, prefectul judeţului Timiş: Au fost chemaţi toţi pompierii din liber, la lucru. Mai mult decât atât, patru judeţe au trimis şase autospeciale. Au sărit în ajutor cei din Arad, Alba, Caraş şi Hunedoara.
Flăcările au mistuit foarte multe materiale plastice, iar deasupra fabricii s-a ridicat un fum negru, înecăcios. La faţa locului au ajuns şi inspectorii de la Garda de Mediu. Din fericire, nimeni nu se afla în interiorul halei în momentul izbucnirii incendiului. Momentan nu se ştie de la ce ar fi putut porni focul. Firma de aparate frigorifice avea un număr de 950 de angajaţi. Acum, în locul halei în care lucrau, au rămas doar ruine şi cenuşă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.