June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un artist din Tulcea a făcut zeci de tablouri din oase de peşte

2 min readDe Adrian Obreja.Publicat: 06.06.2021, 08:36.
Actualizat: 06.06.2021, 08:41

Când spunem tablouri, ne gândim la culori vii, la pensule şi pânze speciale. Nicidecum la oase de pește. Dar un artist din Tulcea ne demonstrează că arta este în orice. El realizează tablouri din oase de peşte. Și-a descoperit pasiunea în urma unei probleme medicale, iar acum îşi ţine expoziţiile în mai multe muzee.

Tablourile din oase de peşte, expuse la Galaţi

Tablourile lui Viorel Vasile, expuse la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii din Galaţi.

La Muzeul de Ştiinţe ale Naturii, tablourile din oase de peşte i-au lăsat atât pe cei mici, cât şi pe cei mari fără cuvinte: “Sunt superbe, într-adevăr. Și inedite. Nu am mai văzut până acum. Nu ne gândeam că ar putea fi făcut așa ceva din oase de pește. Sunt deosebite, într-adevăr”.

Artistul este din Tulcea, are 61 de ani și face astfel de tablouri din oase de pește de aproape patru ani. Și-a descoperit pasiunea în urma unei probleme medicale şi a găsit un refugiu în această îndeletnicire.

Citește și:

Pictura “Scenă de stradă în Montmartre”, de Vincent Van Gogh, s-a vândut cu 15,4 milioane de dolari
Cumpărături de lux în anul pandemiei. Românii au dat mii de euro pe bijuterii, tablouri şi vinuri scumpe

Viorel Vasile, artist: Eu le-am găsit adevărata intrepretare, să zic așa. Încet-încet am început să fac. Bineînțeles, mai urâțele la început, apoi am adus îmbunătățiri.

Nu este consumator de pește și nici pescar. Artistul chiar glumește pe seama asta. Prietenii nu-l invită acum la o ciorbă de pește ci doar să vină să ia oasele.
Expoziţia cu tablouri din oase de peşte, deschisă până la toamnă
Viorel Vasile, artist: Nu, nu prea mănânc pește. Doar dacă e preparat gata. Evit să mănânc prăjeli. Doar un borș de pește. Bineînțeles, cine face borș de pește, mă rog de ei să mă invite, să adun oasele.

Oasele trebuie fierte, uscate şi tratate ca sa fie bune de pus în ramă. Acum, artistul are 47 de exponate la Muzeul de Științe ale Naturii din Galați. Iar cei care vor să le vadă, o pot face zilnic.
Florin Matei, purtător de cuvânt muzeu: Sunt tablouri mai speciale pentru că nu sunt pictate, sunt realizate din oase de pește. Artistul care le-a meșteșugit, Viorel Vasile, din Tulcea, a demonstrat că poți să realizezi artă aproape din orice.
Expoziția va fi deschisă până la toamnă.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.