June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Sfaturi pentru călătoria cu avionul. Condiţiile în care turiştii pot pleca în vacanţă

4 min readUn studiu din SUA a constatat că rata de transmitere a coronavirusului într-un avion este de doar un caz la 27 de milioane de călători. Iată câteva sfaturi pentru un zbor în condiţii de siguranţă.

Condiţiile în care turiştii pot pleca în vacanţă ShutterStock

Oamenii de ştiinţă au declarat că rata de transmitere a coronavirusului în timpul unui zbor este extrem de mică din două motive: avioanele au cerințe stricte cu privire la purtarea măștii și dispun de sisteme performante de filtrare a aerului. Aerul pătrunde în general prin gurile de aerisire de deasupra scaunului, apoi iese din avion prin gurile de aerisire de la nivelul podelei, ceea ce înseamnă că nu circulă în toată cabina. De asemenea, aerul din interior este filtrat, astfel încât sunt eliminaţi aerosolii coronavirusului.
,,Dacă o persoană de lângă tine are covid şi îşi dă masca jos, automat riscul de infectare creşte.” spune Sanford, un turist, potrivit Business Insider. ,,Dar dacă persoana în cauză se află la câteva rânduri distanţă, riscul este redus”, adaugă el. Câteva lucuri de care să ţineţi cont atunci când urmează să călătoriţi cu avionul:

Nu călătoriți într-un loc în care sistemul de sănătate este copleșit

Citește și:

Concedii 2021. Unde și în ce condiții pot călători românii. Reguli pentru Grecia, Bulgaria, Italia sau Turcia
Certificatele digitale UE pentru călătorie, testate cu succes în România. Cum arată cele trei tipuri de “paşaport verde” – FOTO

Înainte de a vă cumpăra biletul de avion, asiguraţi-vă că destinaţia aleasă nu se află printre zonele cu multe cazuri de coronavirus. Verificaţi atât situaţia epidemiologică, cât şi restricţiile aflate în vigoare pentru fiecare ţară din Europa, pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Principala preocupare cu privire la călătoriile în străinătate este disponibilitatea îngrijirii medicale adecvate.
Rezervaţi un zbor direct
În contextul pandemic, cea mai riscantă parte a unei călătorii este staţionarea pe porţiuni aglomerate precum cea în care aştepţi să intri în avion. Prin urmare, un zbor direct vă va scuti de situaţii în care sunteţi prinşi umăr la umăr cu alte persoane. Dacă este posibil, optaţi pentru un zbor direct pentru a diminua riscul infectării.

Distribuţia scaunelor la bordul avionului
Cercetătorii indică faptul că blocarea locurilor din mijloc pe avioane poate reduce riscul transmiterii la bord. În ceea ce priveşte alte opţiuni de aşezare, nu există prea multe date care să sugereze că locul de la fereastră este mai ferit decât cel de la culoar sau invers.
Purtaţi masca cât mai mult timp posibil
În afară de vaccinare, măştile sunt în continuare cea mai puternică formă de apărare împotriva transmiterii pe avioane. În urma unei cercetări, în cadrul a cinci zboruri Emirates cu până la 2.000 de pasageri în total, printre care 58 testaţi pozitiv, nu au fost constatate cazuri secundare. Cercetătorii au legat lipsa transmisiei de stricteţea protocolului de purtare a măştii. Prin urmare, cu cât cineva poartă o mască mai mult, cu atât mai bine. În caz contrar, cu atât mai rău.

Condiţiile în care turiştii pot pleca în vacanţă
În Grecia, Bulgaria, Italia sau Turcia turiştii români pot merge fără probleme în vacanţă, dacă s-au vaccinat împotriva coronavirusului, au trecut prin boală sau prezintă un test Covid negativ.

Românii care doresc să-şi petreacă vacanţa de vară în staţiuni precum Balchik, Nisipurile de Aur sau Nessebar trebuie să ştie că autoritățile din țara vecină au transmis următorul lucru: “cetățenii români care sosesc din România pot intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie”.
Românii care vor să meargă în concediu în Italia trebuie să ştie că această ţară încă se află în stare de urgenţă până cel puţin pe 30 iulie.

Autorităţile din Turcia au schimbat, de curând regulile de acces în ţară, după cum urmează: “Testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai trebuie prezentat de către persoanele care sosesc pe cale rutieră, aeriană sau maritimă și nu se va impune măsura carantinei, dacă acestea prezintă un document emis de autoritățile statelor de domiciliu prin care dovedesc faptul că au fost vaccinate și că au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completă a vaccinării) sau prezintă un document oficial care atestă că au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele şase luni.”
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.