June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Pericol de inundații pe râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara. S-a emis Cod Galben

2 min readUpdate

Hidrologii au redactat duminică mai multe avertizări de tipul cod galben de inundații valabile până la sfârșitul zilei în patru județe din Ardeal. Pe listă sunt râuri din județele Harghita, Covasna, Alba și Hunedoara.

Mai multe viituri s-au produs ca urmare a unor ploi abundente, pe cursul râului Jiu din județul Hunedoara, câteva gospodării fiind inundate de apele ieșite din matcă în zona orașului Uricani, vineri 26 iunie 2020 Mediafax Foto (arhivă)

Potrivit hidrologilor, codul galben va fi în vigoare până la ora 22.00 pe râurile din bazinele hidrografice Cormoș, în județele Harghita și Covasna, și Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Galda – amonte Gelmar, Arieș – bazin superior, în județul Alba.
Sunt posibile inudații locale și depășiri ale cotelor de atenție

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele menționate”, scrie în avertizarea hidrologilor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Vârghiș și Ampoi, avertizează specialiștii.
Cod galben este și în bazinul hidrografic Mureș, pe afluenții aferenți sectorului aval Gelmar – amonte Brănișca, în județul Hunedoara. Avertizarea este în vigoare până la miezul nopții, iar pericolul cel mai mare este în bazinul superior Strei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.