June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fenomenul Neobișnuit Din Turcia, Care Amenință Mediul Marin. Erdogan: „Dacă Ajunge în Marea Neagră, Problema Va Fi Uriașă”

3 min readMucilagiul marin este un nămol verde, care se formează atunci când algele sunt supraîncărcate cu substanțe nutritive, ca urmare a vremii calde și a poluării apei. Acum, de exemplu, fenomenul a căpătat această amploare după ce au fost înregistrate temperaturi ridicate pe o perioadă îndelungată, fără să fie și vânt.

Așa s-a format acest strat, care amenință să sufoce viața marină. Descoperit pentru prima oară în Turcia în 2007, fenomenul din acest an este cel mai extins de până acum, în Marea Marmara – care leagă Marea Neagă de Marea Egee.

O ambarcațiune străbate stratul de „nămol” format la suprafața Mării Marmara

Din cauza „mucilor de mare”, ambarcațiunile care călătoresc prin Marea Marmara trebuie să navigheze prin nămolul gri, iar unii pescari nu pot să muncească din cauză că acest mucilagiu le înfundă motoarele și plasele.

De asemenea, scafandrii au raportat că un număr mare de pești și de alte specii marine mor din cauza sufocării.

Profesorul Bayram Ozturk, de la Cercetarea Marină din Turcia, a avertizat că această problemă va continua, până când nu se vor face noi investiții pentru tratarea și purificarea apelor reziduale care sunt pompate din Istanbul în Marea Marmara.

„Din cauza creșterii excesive a mucilagiului, mai multe specii sunt amenințate (n.r. – inclusiv) stridii, midii sau steaua de mare. Este o adevărată catastrofă”, a declarat Bayram Ozturk pentru BBC.

Erdogan: „Trebuie să facem ceva, urgent”

Președintele Erdogan a dat vina pe deversarea apelor reziduale, precum și pe creșterea temperaturilor și a îndemnat oficialii să caute soluții pentru „a salva țărmurile țării de această nenorocire”.

„Teama mea este că dacă acest lucru ajunge în Marea Neagră, problema va fi uriașă. Trebuie să facem ceva, urgent”, a spus Erdogan.

Guvernul turc a trimis o echipă formată din 300 de persoane pentru a inspecta potențiale surse de poluare.

VEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

FOTO: Hepta / EPA

Citeşte şi:Un american a fost mușcat de cap de un aligator, în timp ce făcea scufundări. „Se mișca extrem de repede”Un candidat la președinție în Nicaragua a fost arestat pe aeroport, la revenirea din SUA. De ce a fost acuzatTuriști din Sardinia, amendați cu 3.000 de euro după ce au furat nisipul de pe plajă

PARTENERI – GSP.RO
Cântecul care a înfuriat-pe pe Elena Ceaușescu. „Nicule, tu vezi ce zice ăsta?!” Ce a pățit atunci un celebru artist

Playtech.ro
BREAKING: A cui este una din urmele ADN descoperite în explozia din Arad. Specialiștii sunt uluiți, dar explică

Observatornews.ro
O adolescentă dispărută de mai bine de o lună ar fi fost ucisă la comanda părinților, în Italia. Fratele fetei, sub protecția poliției

HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2021. Leii simt nevoia să-și afirme autoritatea asupra altora, ca să se simtă importanți

Știrileprotv.ro
Dacă faci asta, scapi de taxe şi impozite pe terenuri şi clădiri timp de 5 ani. Puţini români ştiu că a fost dată această lege

Telekomsport
Crimă înfiorătoare. Frumoasa din reclame TV, găsită pe marginea drumului împuşcată de 18 ori. Criminalul, un şofer de TIR

PUBLICITATE
Reduceri de până la 1.000 de lei în noul Huawei Online Store (PUBLICITATE)

Urmărește cel mai nou VIDEOCitește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.