June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vremea 6 iunie 2021. Ploi torențiale, cer înorat și icondiții de grindină

3 min readVremea, duminică, 6 iunie 2021 Shutterstock

În noaptea de sâmbătă spre duminică temporar înnorările vor fi accentuate în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade cu averse, însoțite și de descărcări electrice, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei, local în Crișana, iar în a doua parte a nopții și în Dobrogea și pe arii mult mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, izolat, îndeosebi în nord, centru și la munte, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.
Vremea duminică 6 iunie 2021

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale datei. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate pe parcursul zilei și seara, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Astfel de fenomene se vor semnala la munte, local în centru, est și sud-est și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 15…25 l/mp). Vor fi condiții de grindină. Noaptea, cerul va deveni variabil și doar pe alocuri, în primele ore, vor mai fi averse slabe, cu precădere în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, îndeosebi în zona înaltă și la viteze mai mici și în nord-est, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime între 6 și 16 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Citește și:

De ce e frig în iunie? Climatologii explică anomalia şi motivul pentru care avem 14-15 grade în România

Prognoza meteo București
Vremea va fi ușor instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate îndeosebi după-amiaza și seara, când vor fi perioade în care se vor semnala averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 11…13 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.
Vremea pe litoral

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporare ziua, când temporar vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 21 de grade, iar cele minime de 15… 16 grade. Temperatura apei mării va fi de 17…18 grade.
Vremea la munte
Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări, temporar accentuate pe parcursul zilei și seara, când vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, pe spații mici se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 15…25 l/mp). Vor fi condiții de grindină. Noaptea, cerul va deveni variabil și doar izolat, în primele ore, vor mai fi averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în prima parte a intervalului, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Valorile termice nu vor avea variații semnificative față de intervalul anterior și vor fi apropiate de normele perioadei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.