June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Val de furie pe Facebook din cauza unei imagini cu o tânără ce pare că ar fi fost răpită, pe hayonul unei camionete, în Anglia

3 min readFoto

Un autocolant lipit probabil în glumă pe hayonul unei camionete i-a adus mari probleme proprietarului mașinii, după ce a fost reclamat la poliție de ceilalți șoferi din trafic. Poliția din Norfolk, Anglia, a anunțat că a lansat o anchetă după ce au primit mai multe reclamații în legătură cu o camionetă care ar avea lipită pe partea din spate un autocolant ce înfățișează o femeie legată și ținută forțat în portbagaj.

Val de furie pe Facebook din cauza unei imagini cu o tânără ce pare că ar fi fost răpită, pe hayonul unei camionete, în Anglia Facebook/ Reclaim These Streets

Un purtător de cuvânt al poliției a anunțat că o femeie a reclamat că a văzut în trafic o camionetă albastră cu vinil imprimat pe spatele mașinii ”în care apărea o femeie legată la ochi, la mâini și la picioare, ca și cum ar fi răpită”.
„Cercetările sunt în curs de desfășurare”, a anunțat poliția, care a deschis dosar pentru o potențială infracțiune de ură, scrie Mirror.

Proprietarul mașinii, acuzat că promovează violența împotriva femeilor

Citește și:

Şofer din Botoşani, blocat în trafic de alţi conducători auto, pentru că mergea haotic. În maşină au găsit o sticlă de coniac şi o femeie cu lenjeria în braţe
Ce amendă a primit bărbatul care și-a filmat fetița de 9 ani la volan, în Dolj. ”Se uită Poliţia Rutieră la noi, fă-le cu mâna!”

Imaginea cu camioneta a stârnit un val de furie pe Facebook, atunci când a fost postată de designerul grafic Sophia Forte de pe grupul „Reclaim These Streets”.
”Nu este bine să normalizăm violența împotriva femeilor, apoi oamenii se întreabă de ce avem atât de multe probleme cu ea”, a scris Sophia Forte, în mesajul ei.
„Sunt designer grafic și din perspectiva unui proiectant, treaba mea este să educ și să inspir pe ceilalți. Este dezgustător să crezi că cineva chiar a proiectat acest lucru care, în opinia mea, normalizează violența, abuzul, amenințarea și controlul femeilor”, a mai spus ea.

“Mă întristează faptul că cineva care este designer a abuzat de puterea sea pentru a face așa ceva”, se mai arată în mesajul ei.
Mii de comentarii negative pe Facebook
Reacțiile oamenilor la postarea de pe Facebook au fost în asentimentul ei, catalogând imaginea drept „îngrozitoare” și „ticăloasă”.
”Nu este de mirare că femeile nu se simt în siguranță în această lume”, a comentat și Jasmine Reeves.

Imaginea de pe camionetă a fost vopsită cu spray, cu cuvintele „nu este OK” de o femeie înfuriată care a văzut vehiculul în urmă cu doi ani.
Polly Steward și fiica ei de zece ani au văzut ceea ce se crede că este același autoturism în februarie 2019, în timp ce era parcat lângă casa ei din Bury St Edmunds, Suffolk.

„Am fost afară cu fiica mea și am văzut camioneta cu această imagine ticăloasă pe spate”, a povestit femeia.
”Nu e OK”, mesajul scris cu roz peste imagine
Femeia a pulverizat cuvintele ”nu e ok” cu un fixativ roz, peste imaginea cu tânăra răpită și, câteva zile mai târziu, a fost chemată la poliție pentru a da o declarație, fără să fie acuzată în final de vreo infracțiune.
“Faptul că încă circulă pe străzi mă înfurie foarte tare. Nu este în regulă ca așa ceva să fie pe un vehicul pe care copiii îl vor vedea zilnic”, a mai spus ea.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.