June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Gunoiul din Sectorul 1 va fi ridicat, anunță Romprest. „Situația de blocaj a fost dezamorsată”

2 min readRomprest a anunțat sâmbătă seara că reia ridicarea gunoiului abandonat de aproape o săptămână pe străzile Sectorului 1 din București.

Compania susține că va mobiliza toate resursele pentru a colecta deșeurile acumulate.Potrivit unui comunicat al Romprest, partenerii contractuali ai companiei au anunțat că vor permite accesul în stația de sortare, în limita capacităților lor, al autospecialelor încărcate cu deșeurile colectate din Sectorul 1, „urmând ca diferendul financiar să își găsească o rezolvare amiabilă, instituțională, în cursul săptămânii viitoare”.Compania a anunțat că va mobiliza imediat toate resursele pentru colectarea deșeurilor care s-au acumulat în sector începând cu data de 1 iunie 2021, dată la care accesul la stațiile de sortare agreate i-a fost interzis.„Astfel, prin acordul comun al operatorilor de salubritate autorizati, aceasta situatie de blocaj a fost dezamorsata. Asteptam ca autoritatile abilitate sa isi asume responsabilitatile care le revin si sa asigure functionarea acestui serviciu public care se presteaza in regim de continuitate, prin finantarea si asigurarea unui cadru contractual si legal predictibil, pentru a mentine starea salubra si implicit sanatatea populatiei”, se arată în comunicat.
La rândul său, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat sâmbătă seara că va depune plângere penală împotriva operatorului de salubritate.″Înţeleg că operatorul de salubritate a anunţat că reîncepe să strângă gunoiul din sector şi a recunoscut vina pentru şantajul creat în aceste zile în care nu ridicat gunoiul. Da. Iată că am avut dreptate! Legea spune foarte clar că este interzis să întrerupă serviciul de salubrizare şi administratorilor companiei le-a fost frică să mai continue cu şantajul. Dar lucrurile nu vor rămâne aşa. Toţi cei care şi-au permis această situaţie vor răspunde în Justiţie pentru că au pus în pericol sănătatea populaţiei din Sectorul 1. Primăria Sectorului 1 va depune plângeri penale pentru infracţiunea de şantaj acţionarilor Companiei Romprest Service SA şi solicită autorităţilor abilitate să fie ridicată licenţa acestui operator. Pentru că România este stat de drept, nu stat mafiot. În paralel, voi solicita Consiliului Local Sector 1 şi în Justiţie rezilierea contractului cu acest operator şantajist. Cu mafia nu se negociază”, a scris primarul Clotilde Armand, sâmbătă seara, pe pagina sa Facebook.Edilul le dă asigurări locuitorilor Sectorului 1 “că astfel de situaţii nu se vor mai repeta”.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.