June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cîţu foloseşte funcţia de premier pentru campania electorală din PNL

7 min readGov.ro

Publicistul Ion Cristoiu atrage atenţia asupra folosirii funcţiei de premier de către Florin Cîţu în bătălia cu Ludovic Orban pentru şefia PNL, subliniind că astfel şeful Executivului nu numai că nu dă dovadă de fairplay faţă de contracandidatul său, ci, şi mai grav, comite un abuz în serviciu.

Redăm integral editorialul publicat pe cristoiublog.ro:

„Pentru vineri, 4 iunie 2021, agenda premierului Florin Cîţu conţine printre altele două puncte importante din program:

– Ora 13:00: Participare la prezentarea planului de investiţii şi a proiectelor pentru jud. Maramureş.

– Ora 14:00: Conferinţă de presă (sediul Consiliului Judeţean Maramureş, Baia Mare). Conferinţa va fi transmise live pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.

Aşadar vineri, 4 iunie 2021, premierul României a făcut o vizită de lucru în judeţul Maramureş. Despre proiectele pentru care a descins de la Bucureşti ditamai premierul a vorbit în prefaţa conferinţei de presă preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan:

ă>

Tot şeful Consiliului Judeţean a arătat că premierul n-a uitat în cadrul vizitei Campania de vaccinare:

Fiind vorba de o acţiune a premierului României, conferinţa de presă, care trebuia să se refere la concluziile vizitei în Maramureş, a fost transmisă de cele două instituţii publice de presă – TVR şi Radio România Actualităţi. Fragmente din discursuri, ştiri, comentarii despre întâlnirea cu jurnaliştii au fost difuzate de televiziunile de ştiri, de siturile particulare, de radiouri, într-un cuvânt, de întreaga presă.

Până aici nimic deosebit. Odată parvenit la o şefie importantă a ţării un politician până atunci chiar obscur devine vedetă publică şi toate gesturile sale, de la scărpinat până la gândit cu deştu’ la tâmplă, sunt publicitate de întreaga presă. Era normal ca o vizită de lucru a premierului şi, evident, conferinţa de presă din final să se bucure de o reflectare mediatică ieşită din comun. Noutatea, deşi eu i-aş spune mai degrabă bizareria, apare în clipa când luăm cunoştinţă de vorbele spuse de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş imediat după mai mult decât tradiţionalul Bună ziua:

Ce ne-a dezvăluit chiar de la început preşedintele Consiliului Judeţean?

Că în vizita aşa zisă de lucru în judeţul Maramureş premierul României a fost însoţit de trei politicieni fără nicio legătură cu Guvernul României:

Emil Boc, primarul Clujului.

Rareş Bogdan, europarlamentar .

Robert Sighiartău, deputat.

E drept, cei trei fac parte din conducerea PNL. Numai că asta nu justifică prezenţa lor alături de premier într-o vizită de lucru ţinând în exclusivitate de actul de guvernare. Admiţând că Florin Cîţu, premier al României din partea Partidului Naţional Liberal, ar fi vrut să arate colegilor din fruntea partidului ce mari realizări are guvernul de Centru-Dreapta în Maramureş, era normal ca numărul celor din conducerea Partidului să fie mult mai mare decât trei şi mai ales să cuprindă şi alte personalităţi PNL. Spun asta, deoarece Emil Boc, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău sunt trei dintre cei mai înflăcăraţi susţinători ai candidaturii lui Florin Cîţu la preşedinţia PNL.

Ba chiar judecând după evoluţia faptelor de ultimele luni am putea spune fără a greşi că Emil Boc, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău sînt liderii Grupării anti Ludovic Orban din Partidul Naţional Liberal, Grupare care a pus la cale până acum două puciuri împotriva preşedintelui în exerciţiu al Partidului şi care consideră Congresul din 25 septembrie 2021 ca un mijloc de a-l debarca definitiv pe Ludovic Orban din fruntea Partidului Naţional Liberal.

La o adică, indulgenţi cu firea omenească fiind, am admite prezenţa lui Emil Boc, a lui Rareş Bogdan şi a lui Robert Sighiartău alături de premier la conferinţa de presă de la Baia Mare. Putem presupune, apelând la telenovelă, că Robert Sighiartău, Emil Boc şi Rareş Bogdan au insistat pe lângă premier să-i ia cu el în vizita din Maramureş pentru a vedea frumuseţile patriei din partea de Nord a României. Numai că Rareş Bogdan şi Emil Boc au luat cuvântul la conferinţa de presă dedicată, potrivit agendei lui Florin Cîţu, concluziilor trase de premier din vizita în Maramureş.

Au luat cuvântul nu pentru a interpreta o Simfonie a Maramureşului, nici măcar pentru a lăuda guvernarea de Centru-Dreapta şi, evident, a denunţa Ciuma Roşie, ci pentru a-l cânta pe Florin Cîţu în ipostaza de candidat la şefia PNL. Prezenţa celor trei confirmă bănuiala potrivit căreia la Baia Mare a avut loc un moment din campania electorală angajată de gruparea anti Ludovic Orban din Partidul Naţional Liberal în perspectiva Congresului. Bănuială întărită şi de alegerea judeţului pentru vizită. Consiliul Judeţean Maramureş e condus de Ionel Bogdan, membru de frunte al Grupării care-l susţine pe Florin Cîţu la conducerea Partidului.

Şi ca la orice miting electoral demagogia a fost la ea acasă. Rareş Bogdan a descris în culori mai mult decât trandafirii sprijinul de care se bucură în PNL candidatul Florin Cîţu, iar Emil Boc a apelat de îndată la un clişeu al Dreptei din perioada de bătălie cu Ciuma Roşie pentru a argumenta de ce-l susţine pe Florin Cîţu:

Mai sunt până la Congresul PNL trei luni mari şi late. Trei luni în care ţara va fi sub influenţa nefastă a Războiului civil din PNL. Printre efectele dezastruoase pentru ţară se numără şi ceea ce s-a întâmplat la Baia Mare:

Folosirea resurselor funcţiei de premier nu pentru exercitarea funcţiei de premier, ci pentru campania electorală din cadrul PNL. Pe lângă lipsa de fairplay (adversarul, Ludovic Orban nu poate beneficia pe gratis de publicitatea mediatică de care dispune premierul) folosirea funcţiei de premier pentru bătălia electorală din PNL e şi un categoric abuz în serviciu.”

(sursa: Mediafax)


Publicistul Ion Cristoiu atrage atenţia asupra folosirii funcţiei de premier de către Florin Cîţu în bătălia cu Ludovic Orban pentru şefia PNL, subliniind că astfel şeful Executivului nu numai că nu dă…


O femeie din orașul Tismana și-a înscenat răpirea și i-a cerut soțului suma de 5.000 de lei drept răscumpărare. Anchetatorii au găsit-o pe femeie pe stradă și după audieri au reținut-o.

Potrivit polițiș…


Hoții au intrat în casa din Voluntari de mai multe ori, iar victima a reclamat la Poliție faptul că i-au dispărut mai multe bunuri și bani. Paguba este de peste 60.000 de euro, iar surse apropiate anchetei spun…


Persoanele care se vaccinează în centrul organizat în parcarea unui complex comercial din orașul Brașov primesc o intrare gratuită la cinematograf. Evenimentul are loc sâmbătă și este organizat de…


Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, este nemulțumit de felul în care angajații Termoenergetica au finalizat o lucrare de pe domeniul public. Este o bătaie de joc, să vă fie rușine, le transmite primarul care…


CNSU a actualizat lista țărilor în funcție de rata de incidență, conform Hotărârii nr. 37 din 04.06.2021. Turcia intră in zona verde

În zona roșie se află: Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay,…


Un copil de 11 ani a plecat vineri din casa bunicii sale din Slănic și nu a mai revenit. Femeia a anunțat autoritățile, iar acestea au declanșat o acțiune de căutare.

Incidentul s-a produs vineri, în orașul…


Facebook a anunţat vineri că îl suspendă pe Donald Trump pentru doi ani şi că personalităţile politice vor fi de acum sancţionate ca şi ceilalţi utilizatori atunci când încalcă regulile reţelei sociale,…


Mama premierului Florin Cîțu a murit, vineri seara, după o lungă suferință provocată de o boală incurabilă, scrie Antena3. Elena Cîțu suferea de cancer în fază terminală.

Florin Cîțu se afla la Baia…


Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat vineri, într-o conferinţă organizată de Banca Naţională a Moldovei că prima provocare căreia trebuie să-i facă faţă economia globală este legată de…


Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a declarat favorabil, vineri, stabilirii în moneda euro, în locul dolarului, a tarifelor la gazele naturale vândute ţărilor europene, informează Agenţia France-Presse şi…


La sfârşitul lunii aprilie 2021, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 3,16%, mai mică decât cea din luna anterioară cu 0,17pp şi mai mare cu 0,26 pp decât cea din luna aprilie a anului 2020, a…


O fetiță în vârstă de 13 ani, din Sibiu, spune, mândră, că s-a vaccinat pentru că are încredere, dar și pentru a-și proteja familia și pe cei din jur.Theea Todăriță le-a cerut părinților să o…


Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, vineri, că vrea să găsească împreună cu omologul său din SUA, Joseph Biden, la summitul programat pe 16 iunie la Geneva, modalităţi de îmbunătăţire a…


Prețul petrolului a continuat să crească vineri, depășind 72 de dolari pe baril pentru prima dată din 2019, pe fondul disciplinei din OPEC + și al recuperării cererii, conform Reuters.

Organizația țărilor…Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.