June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Campania de vaccinare a adolescenților continuă. Peste 6.500 de minori s-au imunizat deja

2 min readCampania de vaccinare a adolescenților a continuat, sâmbătă, în parcurile din Capitală, unde au fost organizate centre mobile.

Cu această ocazie, copiilor care au împlinit 12 ani li s-a făcut injecția anti-Covid în prezența părinților. Până acum, peste 6.500 de minori au fost imunizați.Reporter: “Ai emoții?”.Alexandra: “Nu chiar”.Cu gândul la bunicul bolnav, dar și la vacanța din Grecia, Alexandra, o adolescentă de 12 ani, a făcut prima doză de vaccin.
Reporter: ”Colegii tai de la scoală vor să se vaccineze?”.Alexandra: “Nu, dar nu mă oprește pe mine asta”.Acum, toată familia este protejată, însă mama Alexandrei își amintește cu lacrimi în ochi cât de grele au fost momentele în care soțul și fiul ei au avut Covid.Mama Alexandrei: ”Vrem să avem un viitor liniștit. Am trecut cu soțul meu și cu fiul meu prin boală. Soțul meu a avut o formă grea, au fost două săptămânai foarte grele. Acum suntem liniștiți”.După vaccinare, fata și-a scos părinții la o înghețată.În tot acest timp, Matei, un băiat de 13 ani, făcea și el vaccinul.Reporter: ”Te-a durut?”.
Matei: “Foarte piutin, abia am simțit”.Mama lui Matei: ”Mă bucur foarte tare că l-a făcut. El voia să se vaccineze, a citit suficient de mult cât să știe despre ce e vorba. A înțeles că vaccinul ne dă voie să mergem în vacanță, să mergem mai liberi pe stradă”.În încercarea de a-i convinge și pe alții să le urmeze exemplul, unii dintre adolescenți postează pe rețele de socializare fotografii din momentul vaccinării. Yanis și Amina au 13 ani și s-au vaccinat după ce mamele lor, care lureaza în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală, le-au explicat cât de importantă este imunizarea.Astfel de centre de vaccinare amenajate în parcuri îi pot atrage pe copii și părinți atunci când ies la o plimbare. De pildă, doar în centrul amenajat în foișorul din parcul IOR au venit trei copii în mai puțin de o oră.Dr. centru de vaccinare: ”Este obligatoriu să vină cu părinții! Am avut situații în care i-au trimis singuri”.Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii: “S-au vaccinat peste 6500 cu vârstă intre 12-15 ani, iar la categoria 16-19 sunt peste 114 mii. Pot merge direct la centrul de vaccinare, cu sau fară programare”.În țară, au continuat maratoanele de vaccinare. În Iași de exemplu, în centrul organizat la Universitatea de Medicină, sute de oameni s-au prezentat la rapel. Sunt peste 3,7 milioane de români care au schema completă de imunizare anti-Covid.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.