June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Vremea rea, anunţată prin mesaje RO-ALERT. Oamenii, îndemnaţi să rămână la adăpost

2 min readVideo

Au fost furtuni puternice, noaptea trecută, în mai multe localităţi din judeţele Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud. Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme rea, în timp ce autorităţile din Sălaj au trimis şi mesaje prin RoAlert, prin care îi îndemnau pe localnici să evite deplasările şi să rămână la adăpost.

Vremea rea, anunţată prin mesaje RO-ALERT. Oamenii, îndemnaţi să rămână la adăpost

Un astfel de mesaj a fost trimis şi în câteva localităţi din judeţul Maramureş.
În multe dintre acestea, ploaia a continuat până dimineaţă. Meteorologii spun că vremea va rămâne capricioasă şi în zilele următoare.

Vreme rea în peste jumătate de țară

Citește și:

Prognoza meteo 24 mai – 6 iunie. Sfârșitul lunii mai, caracterizat de furtuni puternice și grindină
Vremea 24 mai – 21 iunie 2021. Duminică, meteorologii anunţă temperaturi de peste 30 grade Celsius la umbră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de vreme rea, valabilă până miercuri la ora 11:00. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, la început în vestul și nord-vestul țării, seara și noaptea de marți spre miercuri (25/26 mai) în sud-vest, centru și nord-est, apoi cu precădere în sud, centru și est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte. Vremea se va menţine în general instabilă şi în a doua parte a acestei săptămâni.

Cod Galben de vreme rea până pe 26 mai, la ora 11:00
În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.