June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Tratament nou pentru bolnavii COVID-19, aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului. Cum acționează Sotrovimab

2 min readAgenţia Europeană a Medicamentul recomandă folosirea unui nou anticorp monoclonal, Sotrovimab, în tratamentul bolnavilor de COVID-19. Acesta a avut o eficacitate de 85% în prevenirea deceselor, la testare.

Tratament nou pentru bolnavii COVID-19, aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului Profimedia Images

Medicamentul, care se administrează sub formă de perfuzie, poate fi folosit de adulţii şi copiii de peste 12 ani, care au mai mult de 40 de kilograme. Ei nu trebuie să fie deja într-o formă gravă a bolii, să primească oxigen, dar să aibă riscul de a face complicaţii.
Ţările membre, inclusiv România, pot lua decizia de a folosi acest tratament, scrie Mediafax.

Protocolul de tratament pentru Covid-19 în România

România are în protocolul de tratament folosirea anticorpilor monoclonali în maximum trei zile de la debutul simptomelor. Acestea sunt cele mai avansate tratamente în acest moment.
Oamenii de ştiinţă nu au renunţat să facă cercetări. Tot ce s-a folosit până acum au fost medicamente concepute pentru alte afecţiuni şi care au fost testate în ultimul an şi jumătate pentru bolnavii de COVID-19.
Comisia Europeană a promis că va investi în noile tratamente pentru COVID-19 şi că, până în toamnă, vom avea trei noi medicamente, posibil cinci până la sfârşitul anului.

Noile medicamente ar trebui să îi ajute şi pe cei care au simptome de COVID-19 pe termen lung.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.