June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O comună din Vaslui a devenit ”zonă specială de siguranță publică”. Două familii s-au încăierat pe o stradă

3 min readO comună din județul Vaslui a devenit „zonă specială de siguranță publică” după ce două familii s-au încăierat în plină zi, pe o stradă centrală.

Trei bărbați au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma conflictului. Este a doua oară, în mai puțin de un an, când autoritățile iau măsuri speciale în județul Vaslui, din cauza violențelor. Anul trecut, în iunie, orașul Murgeni a fost ținut sub supraveghere 30 de zile de autorități.O cameră de supraveghere a surprins momentul în care mașina în care se aflau apropiații fetei oprește la o trecere de pietoni și un bărbat îl lovește cu pumnul pe șofer, prin geamul portierei.Cel care se afla la volan întoarce mașina și trece cu viteza printre oamenii care s-au risipit rapid. Printre ei, și copii.Scandalul din stradă a fost întrerupt în scurt timp de polițiști. Trei persoane au ajuns la spital cu răni minore.
Încăierarea între cele două familii a pornit de la o relație care s-a înfiripat între o fată de 14 ani din comuna Zorleni și un băiat cu trei ani mai mare din Băcești.Idila a ajuns la urechile părinților, așa că rudele s-au întâlnit într-un stabor, în comuna BĂceȘti. Cel mai probabil, n-au ajuns la nicio înțelegere pentru că, nu după mult timp, s-au luat la ceartă pe strada.Gheorghe Mamai, reprezentant romi: “Au venit să se înțeleagă, să stea de vorbă, ca un stabor de judecată s-au bătut. Au sărit părți de la Băcești cu romii de la Simila. Comunitatea noastră de romi s-a înmulțit. Sunt mulți tineri. Au luat-o razna. Ar trebui să fie oleacă de ordine și între noi. Care nu respectă legile să fie amendat, la pușcărie.”În comună patrulează acum echipaje de polițiști și jandarmi. Până duminică, Băceștiul este zonă specială de siguranță publică.Localnic: ”Mă bucur că este poliție care să facă liniște. Ne bucurăm. Să fie siguranță, că e bine așa.”Localnic: ”Aici, dacă ieși după 11 noaptea nu mai poți să ieși, numai mașini pe drum, aruncă cu pietre în mașini.”Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui: ”Pe raza comunei Băcești, pentru prevenirea apariției unor evenimente care pot tulbura liniștea și ordinea publică, a fost instituită zonă de siguranță publică. În dosarul penal instrumentat de Judecătoria Vaslui sunt continuate cercetările în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a celor implicați în eveniment și dispunerea măsurilor legale.”
Anul trecut, în iunie, orașul Murgeni, tot din Vaslui, a devenit zonă specială de siguranță publică, după o întâmplare similară.Mai multe persoane au fost reținute atunci după o bătaie generală cu bâte și topoare. După câteva luni, cele două tabere s-au împăcat.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.