June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Fost candidat la Președinție, în pericol de evacuare. Palatul lui Ninel Potârcă, executat silit pe aproape nimic

3 min readUn fost candidat la Președinția României e pe cale să fie evacuat din palatul pe care l-a ridicat în Târgu Jiu.

 Constantin Ninel Potârcă spune că statul i-a executat proprietatea pentru a recupera din datoriile de aproape 20 de milioane de euro. Numai că imobilul ar fi fost vândut cu doar șapte mii de euro.Și alţi oameni din zonă se plâng că bunurile confiscate le-au fost vândute pe sume infime.„Pe acolo trebuie să intre pe poarta asta comună şi să intre cu noi aici… Păi dacă omul e proprietar aici, o să i dăm voie, nu e problemă, dacă vine omu liniştit să doarmă nu avem o problemă. Dacă vine să dărâme, innebunesc.”

Acum mai bine de un deceniu, Constantin Ninel Potârcă era un prosper om de afaceri. Avea mai multe firme care se ocupau în special de colectarea fierului vechi. Era şi preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România. Așa că în 2009 şi-a încercat norocul la Preşedinţia României, dar n-a strâns prea multe voturi.În anii care au urmat a fost cercetat în mai multe dosare și a fost condamnat la zece ani de închisoare, din care a executat mai bine de jumătate. Anul acesta, după ce a fost liberat condiţionat, a constatat că statul i-a vândut o parte din proprietate.Constantin Ninel Potârcă, fost candidat la Preşedinţia României: „Am pierdut tot ce am avut, terenuri, hale, moteluri, terenuri industriale, tot ce a fost pe societate a luat statul, a mai rămas să ia şi casa asta. ANAF nu a putut să o vândă decât cu 7000 de euro de la evaluarea de 1 milion de euro cât a fost evaluată”
Fostul om de afaceri spune că nu ştie cum va convieţui cu noul proprietar al palatului.Constantin Ninel Potârcă, fost candidat la Preşedinţia României„Vino să stai sau ce vrei să faci, ne bagi un mort în casă şi noi să stăm cu tine în casă. Avem utilităţile comune, apa, curentul, ce facem, de unde ne debranşăm, de unde ne tăiem”. În cartier mai sunt trei persoane ale căror locuinţe au fost vândute la executări silite. Şi ei se plâng ca imobilele ar fi fost cumpărate pentru câteva mii de euro de o persoană din Craiova, care, prin interpuşi, le-ar fi transmis foştilor proprietari că vor fi evacuaţi.Mihai Iosefina, proprietară casă:„Am luat marfa şi ei nu le-a convenit, m-a băgat la fective – la evaziune – şi rămâneţi fără casă – da, şi am o fetiţă bolnavă”

Casa acestei femei ar fi fost vândută pentru 19.000 de lei.
Mihai Iosefina, proprietară casă: „Că nici gresia, nici parchetul din cameră nu e plătit, vă spun pe dreptate acum.”„Să vină să ne ia pe toţi, pentru 100 două de milioane să ne scoată din case?„N-a reuşit mascaţii, poliţia, procuratura, au venit cu tractoare să dărâme şi nu a putut să dărâme, iar interlopul ăsta a găsit să cumpere. Deştept” spun oamenii.Ninel Potârcă spune că instanţele au stabilit prejudicii de milioane de euro, dar nu cu ce să le achite. Şi nici alte proprietăţi care să poată fi vândute.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.