June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Doar patru persoane s-au vaccinat în primele două zile de la deschiderea centrului de vaccinare din Vama Borș

1 min readPatru persoane s-au vaccinat în ultimele două zile la centrul de vaccinare anti-Covid deschis luni, 24 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş I, a declarat miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Daniela Rahotă.

Centrul de vaccinare oferă posibilitatea imunizării cu serul Johnson & Johnson, care se administrează o singură dată. Vaccinarea se realizează zilnic între orele 8,00-20,00, fără programare.Scopul declarat al organizării acestui centru la frontieră este “creşterea accesibilităţii la vaccinare a populaţiei care intră în România pe la frontiera terestră din judeţul Bihor”.Centrul de vaccinare PTF Borş este situat la 50 de metri de punctul de trecere al frontierei Borş I, pe partea dreaptă – pe direcţia de intrare în România şi funcţionează în containerul pus la dispoziţie de către Centrul Naţional Militar de Comandă prin Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” Timişoara.Ministerul Apărării Naţionale, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al Judeţului Bihor, asigură personalul implicat în derularea procesului de vaccinare din cadrul centrului.
DSP Bihor a menţionat, într-un comunicat, faptul că în România vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 este “voluntară şi gratuită”, dar şi faptul că “vaccinarea este soluţia optimă pentru revenirea la o viaţă normală, într-un mediu favorabil şi sigur”.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.