June 20, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Ce au discutat liderii coaliţiei. Dan Barna: ”Angajament că vorbim de o nouă lege a pensiilor”

3 min readVideo

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi pensiile s-au aflat printre temele discutate marţi de liderii coaliţiei de guvernare.

Ce au discutat liderii coalitiei Hepta

“Am discutat mai mult pe PNRR, am detaliat, am mai clarificat câteva aspecte”, a declarat, la finalul şedinţei, vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR, care a susţinut că nu a fost o petrecere la reuniunea coaliţiei, în condiţiile în care marţi a fost ziua de naştere a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.
Vicepremierul Dan Barna a declarat că discuţia din cadrul coaliţiei guvernamentale a fost “foarte bună”. “Cea mai mare parte a discuţiei a fost legată de PNRR, suntem pe ultima turnantă practic, luni va fi transmis la Comisie. S-au mai reglat nişte detalii foarte importante, sunt optimist”, a afirmat liderul USR PLUS, potrivit Agerpres.

El a menţionat că nu s-a abordat chestiunea majorării alocaţiilor pentru copii. Atenţionat că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat la şedinţa PNL că proiectul legii pensiilor nu a fost prezentat la Bruxelles aşa cum arată în România, Barna a spus: “În momentul acesta este şi concluzia la care am ajuns în discuţia coaliţiei. E foarte clar – şi acesta este un angajament faţă de Comisie – că vorbim de o nouă lege a pensiilor”.

Citește și:

Petrecere fără mască de ziua lui Ludovic Orban la Parlament. Reacția lui Florin Cîțu: Nu pot să comentez
Petrecere fără mască de ziua lui Ludovic Orban la Parlament. Reacția lui Florin Cîțu: Nu pot să comentez

El a susţinut, totodată, că nu a auzit “niciun fel de reproş” în discuţia de marţi. “Dar, sunt lucruri care au trebuit să fie clarificate, legate de programarea plăţilor, legate de modalitatea în care structurăm această alocare a celor aproape 30 de miliarde între împrumuturi şi granturi, sunt chestiuni pe care ar trebui să le reglăm datorită feedback-ului primit de la Comisie”, a completat vicepremierul Barna.
Reacţia premierului după imaginile apărute din Parlament
Şi premierul Florin Cîţu a susţinut că nu a participat la o petrecere, ci la şedinţa coaliţiei, adăugând că nu are informaţii că ar fi avut loc în acelaşi timp o masă festivă. Întrebat ce prevede Hotărârea de Guvern referitoare la mesele festive, nunţi, botezuri, dacă se pot face în această perioadă, premierul a răspuns: “De la 1 iunie”. “Se pot face şi în această perioadă. Cu mască. (…) Nu pot să comentez ceva ce n-am văzut”, a explicat Cîţu.

Întrebat dacă se va păstra stagiul minim de cotizare la pensie sau va creşte, prim-ministrul a arătat că “legea pensiilor o să fie publicată, o să fie în transparenţă, sunt mai multe etape”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.