June 14, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un medic de familie dintr-o comună din Botoșani a organizat propriul maraton de vaccinare anti-Covid. Câți oameni a reușit să vaccineze în 3 zile

2 min readUn medic de familie din Botoșani a demarat propriul ”maraton” de vaccinare împotriva Covid-19, într-o comună din județ. Inițiativa, în urma căreia au fost vaccinate 180 de persoane în doar 3 zile, a fost lăudată de șeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Un medic de familie dintr-o comună din Botoșani a organizat propriul maraton de vaccinare anti-Covid Shutterstock

Presa locală scrie că este vorba de medicul de familie Arghir Fivi, care împreună cu Primăria din Răchiți și inspectorii DSP Botoșani au organizat un ”mini-maraton” de vaccinare în cadrul Căminului Cultural al comunei în perioada 12-14 mai.
“Un medic de familie din judeţul Botoşani a organizat chiar un mini-maraton de vaccinare cu vaccin de la compania Pfizer şi a reuşit să vaccineze în trei zile succesiv circa 180 de persoane din comuna Răchiţi”, a spus Valeriu Gheorghiță, marți, într-o conferință de presă privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2.

Citește și:

Cum arată topul vaccinării pe judeţe. Valeriu Gheorghiţă: “Bucureşti rămâne pe primul loc”
Klaus Iohannis a convocat jumătate de guvern pentru o şedinţă despre vaccinare. Ce se va întâmpla cu calendarul relaxării dacă ţintele nu vor fi atinse

Potrivit acestuia, 1.403 medici de familie au recepţionat, până în prezent, vaccinuri anti-COVID de la Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca.
“Etapa de vaccinare prin cabinetele de medicină de familie – la acest moment sunt 1.403 medici de familie care au recepţionat vaccinuri de la companiile Johnson&Johnson, Moderna şi AstraZeneca. Vaccinuri de la compania Johnson&Johnson au recepţionat 1.373 de medici de familie. Au fost distribuite în total 64.905 doze şi au fost deja administrate peste 29.000 de doze de vaccin”, a precizat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
Topul județelor fruntașe la vaccinarea împotriva Covid-19

Până pe 17 mai, cel mai mult s-a vaccinat anti-COVID în reţeaua de medicină de familie în Timiş – 2.395 de doze, în Dâmboviţa – 1.543, Călăraşi – 1.523, în Bucureşti – 1.240 şi în Dolj – 1.035.
Potrivit botosaninews.ro, DSP Botoșani organizează un maraton și în comuna Albești, între18-20 mai, cu sprijinul medicului de familie Calfa Ioana, în cadrul căruia se preconizează a fi vaccinate cu Pfizer 162 de persoane.
„Campania de vaccinare va continua în județul Botoșani în toate centrele, fără programare, în limita dozelor existente în centre și a locurilor libere. DSP Botoșani pregătește, și pentru acest weekend, un maraton de vaccinare”, susține directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.