June 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Eurovision 2021. Reprezentanți ai presei și-au pus mâinile în cap la interpretarea lui Roxen, în fața juriilor naționale: „Săraca”

5 min readVideo

De Cornel Preda.Publicat: 18.05.2021, 16:43.
Actualizat: 18.05.2021, 16:47

Azi începe cea de-a 65-a ediție a concursului Eurovision Song Contest, în Olanda, la Rotterdam. În prima semifinală, reprezentanta României, Roxen, va interpreta piesa „Amnesia”, după ce la ultima repetiție oficială, la care au votat și juriile naționale, nu a impresionat decât prin ținută.

Roxen nu i-a impresionat pe unii reprezentanți ai presei, prezenți la Rotterdam pentru repetițiile dinaintea semifinalei Colaj Profimedia images / Youtube ESCUnited

Eurovision 2021, care a ajuns la ediția nr. 65 și care nu s-a putut desfășura în 2020 din cauza pandemiei Covid-19, începe marți cu prima semifinală, în care va urca pe scenă și reprezentanta României, Roxen. În prima semifinală, găzduită de complexul Ahoy din Rotterdam, vor concura 16 ţări printre care şi România, ce îşi vor disputa zece locuri pentru a accede în marea finală de sâmbătă, 22 mai.
Reprezentanta României a apărut la ultima repetiţie cu o altă ţinută, chiar înainte de show-ul pentru juriile naţionale. Cu doar câteva ore înainte de show-ul pentru juriu, Roxen a apărut cu o ţinută complet schimbată faţă de primele apariţii pe scena concursului. Aceasta a cântat într-o rochie cu imprimeu floral.

„Am primit o mulţime de reacţii pozitive la outfitul pe care l-am pregătit pentru concurs. Vă mulţumesc din suflet şi vă promit că voi da totul, diseară, în faţa juriului. Ne vedem marţi, la semifinala pentru public!”, a declarat Roxen.

De ce contează votul juriilor naționale
Reacțiile nu au fost însă la fel de pozitive și în privința prestației din fața juriilor naționale, din preziua semifinalei. Chiar dacă nu a fost transmisă de broadcasteri, a doua repetiţie de luni contează la fel de mult pentru calificare ca semifinala de marţi, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 19 ţări, votul lor contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.
Comunitatea ESCUnited a transmis pe pagina de Youtube reacțiile unor reprezentanți ai presei de specialitate în timpul prestațiilor din fața juriilor, iar Roxen nu i-a impresionat deloc

Ba, mai mult, jurnaliștii prezenți la Rotterdam și-au pus mâinile pe cap pe parcursul prestației și și-au exprimat îngrijorarea că Roxen nu ar fi în sincron cu melodia. Unul dintre ei este surprins în momentul în care spune ”Săraca, Roxen”, iar altul este de părere că românca „este complet pe lângă”. „Trebuie să spun că a fost una dintre prestațiile mai puțin bune ale ei”, mai spune un jurnalist.

Cu cine se întrece Roxen în semifinala Eurovision 2021
Reprezentanta României, Roxen, cu piesa “Amnesia”, va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021 vor concura reprezentaţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei. În finala care va avea loc pe 22 mai se vor califica zece concurenţi.
“Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ‘Amnesia’ este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, a declarat Roxen, după alegerea melodiei, potrivit unui comunicat al TVR.

Alţi zece artişti se vor califica din a doua semifinală, programată joi, celor 20 de finalişti urmând să li se alăture, în actul final, reprezentanţii ţării gazdă şi ai Big Five – Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.
Care sunt favoriții la Eurovision 2021
Destiny, reprezentanta Maltei, interpreta melodiei “Je Me Casse”, este considerată marea favorită.
Tânăra cântăreaţă a fost în ultimele săptămâni favorita caselor de pariuri, însă după repetiţiile live, perspectivele sale au scăzut uşor, în favoarea reprezentantei Franţei, Barbara Pravi, şi Italiei, trupa rock Manestin. În calitate de membri ai “Big Five” (Germania, Spania, Franţa, Italia şi Marea Britanie), cei din urmă nu participă la semifinale, ci vor urca pe scenă direct la marea finală de sâmbătă.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
Cum pot vota românii, la Eurovision
Românii de acasă nu au dreptul să voteze pentru reprezentanta ţării noastre, deci votul românilor din străinătate este cel care poate înclina balanţa calificării României în marea finală. Voturile primite de la publicul din străinătate vor conta în proporţie de 50%, restul de 50% fiind decizia juriilor din fiecare ţară.
Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (care se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), să voteze 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app.
Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.
Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania.
Fanii din România îşi pot vota favoriţii prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.