June 14, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Raed Arafat, despre momentul în care vom reveni total la normalitate

2 min readDe Monica Palade.Publicat: 13.05.2021, 22:21.
Actualizat: 13.05.2021, 22:21

Raed Arafat a vorbit despre întoarcerea românilor cu adevărat la normalitate. Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență susţine că acest lucru ar fi posibil doar când românii se vor vaccina în proporție de 60 – 70 la sută.

Raed Arafat, despre momentul în care vom reveni total la normalitate Hepta/Mediafax

„Când ne vom vaccina 60 – 70% e posibil să atingem acest deziderat. Și aici insist că nimeni să nu se gândească că pandemia a trecut. Îmi pare rău că sunt lucruri care poate că unii spun că mergem la relaxare, că a trecut pandemia. Pandemia nu a trecut. Suntem într-o situație bună. Oricând poate să se schimbe. La toamnă să vedem că începe să crească”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, potrivit Mediafax.
El a spus că vaccinarea este „obligatorie și extrem de necesară” pentru a scăpa de pandemie.

Fără mască şi în spaţii închise

„Obligatorie pentru cine dorește, nu înseamnă că luăm oamenii și îi obligăm. Obligatorie pentru a ieși către situația de normalitate”, a precizat Arafat, punctând că vaccinarea anti-COVID este voluntară.
Arafat a mai spus că vaccinându-ne în număr mare, se poate ajunge la a nu se mai purta mască nici în spațiile închise.
„Cu cât acceptăm, ne vaccinăm și avem un procent mai mare de persoane vaccinate, cu atât rămânem mai aproape de normalitate și ne putem întoarce la normalitatea în care să nu purtăm mască nici în spațiile închise și să nu ne mai uităm la aspectele cu distanțele și cu toate aceste aspecte. Dar trebuie să mergem mai departe pe campania de vaccinare, care este, la acest moment, poate cel mai important act care se întâmplă în combaterea pandemiei”, a mai spus Raed Arafat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.