June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Mii de bucureşteni nu au apă caldă de câteva zile: ”O pui la aragaz şi ne întoarcem în anii comunismului”

2 min readVideo

De Alexandra Marin.Publicat: 13.05.2021, 20:11.
Actualizat: 13.05.2021, 20:12

Iarna nu au avut căldură, primăvara nu au apă caldă. Aşa trăiesc acum locuitorii Capitalei. Practic oamenii stau tot timpul cu oalele cu apă pe aragaz ca să se spele indiferent de anotimp. Sunt sute de blocuri care nu au apă caldă de câteva zile şi nici nu vor avea toată vara.

Vezi și

”De vreo 3 zile, apă caldă nu avem deloc. Nici călie, nici nimic. Ştiu că azi trebuie să îi dea drumul, dar nu scrie ora.”
”Una e să îţi faci baie normal, alta e ca la ţară. Stăm la bloc, dar condiţii ca la ţară.

Cât aţi stat cel mai mult fără apă caldă.

Citește și:

Sute de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă de câteva zile. Cele mai afectate sunt sectoarele 1, 2 și 3

Vreo 2-3 luni, pe cuvânt de onoare.”
”Ai copii mici, nu ai apă caldă. Ce faci?! O pui la aragaz şi ne întoarcem în anii comunismului, când aveam 8 ani şi părinţii puneau oala pe foc şi mă spălam.”
Cel mai mare oraş al României, anul 2021. Sunt 690 de blocuri la care apa caldă astăzi nu a mai ajuns.

”Am încălzit pe aragaz, m-am mai spălat şi cu rece. Am avut o pauză de o săptămână sau două. A fost o avarie. Ce fel de avarie, nu ştiu, că avariile durau câteva zile.”
Adrian Gîltan, director adjunct Termoenergetica: Cel mai afectat a fost sectorul 5 unde au fost 7-8 zile de când apa caldă ori a lipsit, ori a fost la parametri scăzuţi. În acestă vară vor fi foarte multe lucrări astfel încât la iarnă să fie mai bine decât iarna trecută care ne-a trecut multe probleme.
Ce estimări se fac pentru înlocuirea conductelor
Înlocuirea conductelor vechi a început deja, iar până la finalul anului, municipalitatea îşi doreşte să înlocuiască 53 km. Asta înseamnă doar 5% din întreaga reţea.

Adrian Untea, dir. direcţia mecano-energetică: Aici avem un şantier care se apropie de finalizare. Este o lucrare începută anul trecut. S-a lucrat apoi în alte părţi. S-a revenit pe ea, s-a înlouit în jur de 1km de conductă.
Peste 1 milion de bucureşteni depind de reţeaua publică de termoficare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.