June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Primul oraș din România care arborează steagul COVID în fața primăriei, în funcție de rata de incidență

2 min readVideo

În faţa primăriei din Ploieşti flutură steagul responsabilităţii. Autorităţile locale au pregătit mai multe fanioane care avertizează asupra pericolelor Covid în funcţie de rata de infectare din oraş.

Vezi și

Nu toţi localnicii sunt încântaţi, mai ales că unii nu cred în virus

Nu suntem la mare şi steagul galben nu avertizează asupra pericolelor din apă. Suntem la Ploieşti şi steagul galben are altă semnificaţie. Arată rata de infectare cu COVID.

Reporter: Ştiţi ce înseamnă acest steag de aici din faţa primăriei?Localnic: Scenariul galben. Deocamdată. Poate scăpăm şi de el.
Primăria a pregătit câte un steag pentru fiecare scenariu.

Dan Nicodim, viceprimar Ploieşti: Avem trei tipuri de steaguri: verde, galben şi roşu. Poate că nu toată lumea citeşte site-ul primăriei, poate că nu toată lumea are acces frecvent la net, aşa că trecătorii care sunt în zonă pot vedea foarte clar în ce scenariu ne aflăm.
Părerile localnicilor din Ploiești sunt împărţite
“Foarte bună iniţiativa pentru că multă lume în mediul în care trăieşte nu are ocazia să vadă. Cel puţin aici în centru să fie oamenii edificaţi, la curent cu ce se întâmplă”

“O idee bună. Măcar aşa după culori ne dăm seama fără să intrăm pe siteul prefecturii în fiecare zi”
“Localnic: Nici nu ne intereseză, vă zic eu.Reporter: Nu? De ce zici asta?Localnic: Păi nu cred în coronavirus.Reporter: Nu crezi?Localnic: Nu.Reporter: Nici mască nu porţi.Localnic: Exact”
Cu toate astea, reprezentanţii primăriei spun că steagul este de folos atât pentru localnici, cât şi pentru cei care sunt în trecere prin oraş. Şi asta pentru că, în funcţie de culoarea lui, vor şti căror măsuri restricitve trebuie să se supună.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.