June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Poet mort după o noapte de detenție, în Myanmar. Soția i-a primit trupul fără organele interne

2 min readFoto

Poetul din Myanmar Khat Thi, ale cărui lucrări declară rezistență la junta militară, a murit în detenție noaptea trecută, iar trupul său a fost returnat familiei cu organele îndepărtate.

Poet mort după o noapte de detenție, în Myanmar. Soția lui i-a primit trupul fără organele interne Profimedia Images/Twitter

Un purtător de cuvânt al juntei nu a răspuns apelurilor de a comenta moartea poetului Khat Thi, care scrisese ”Ei te împuşcă în cap, dar nu ştiu că revoluţia este în inimă”, scrie Reuters.
Potrivit Myanmar Now, poetul avea 44 de ani.

Poetul și soția lui au fost reținuți sâmbătă în Myanmar

Citește și:

Armata din Myanmar cere bani de la familiile protestatarilor uciși pentru a le lăsa să ridice cadavrele de la morgă
O fetiță de 7 ani, din Myanmar, a fost împușcată mortal în timp ce alerga în brațele tatălui

Soția lui Khat Thi a spus că amândoi au fost reținuți sâmbătă pentru interogatoriu de soldați înarmați și polițiști în orașul central Shwebo, în regiunea Sagaing – un centru de rezistență la lovitura de stat în care a fost demis liderul ales Aung San Suu Kyi.
„Eu am fost supusă unui interogatoriu. La fel şi el. Au spus că era la centrul de interogatorii. Însă el nu s-a întors, doar trupul său neînsufleţit”, a declarat soţia lui Khat Thi, Chaw Su.
Trupul poetului i-a fost înapoiat soției fără organele interne

„Dimineaţa m-au sunat şi mi-au spus să merg la el la spital, în Monywa. Credeam că are un braţ fracturat sau aşa ceva… Dar când am ajuns aici, el era la morgă şi organele lui interne fuseseră scoase”, a explicat femeia.
La spital, femeii i s-a spus că soţul ei a avut o problemă cardiacă. Chaw Su nu a citit certificatul de deces deoarece este convinsă că poetul a murit din altă cauză decât cea scrisă în act. Reuters nu a putut obține o reacție de la spital.
Chaw Su a precizat că armata plănuia să îl îngroape pe Khat Thi, dar ea a insistat să i se dea cadavrul soţului ei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.