June 14, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

O nouă tranșă de vaccin Pfizer/BioNtech sosește luni în țară. Cum vor fi împărțite cele aproape 700.000 de doze

2 min readRomânia primește luni, 10 mai, o nouă tranșă de vaccin produs de Pfizer/BioNtech. Astfel, aproape 700.000 de doze sosesc luni în țară pentru continuarea procesului de vaccinare împotriva Covid-19.

O nouă tranșă de vaccin Pfizer/BioNtech sosește luni în țară Profimedia Images

”Mâine, 10 mai, România va primi o nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Totodată, o parte din tranşa aferentă Centrului Regional Timişoara va sosi pe cale terestră”, a transmis, duminică, CNCAV.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Citește și:

Record de persoane vaccinate în a doua zi a Maratonului Vaccinării. Oamenii din zonele defavorizate refuză vaccinul, străinii nu
Noapte albă la centrele de vaccinare din Capitală. Peste 10.000 de oameni au fost imunizaţi cu Pfizer

Cum vor fi distribuite dozele cu vaccin împotriva Covid-19
Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:
Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.120 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 152.100 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 152.100 doze.

Peste 5,8 milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech au fost aduse în România
”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 5.820.029 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.735.407 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti”, a mai transmis CNCAV.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.