June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

ÎPS Teodosie, ținta unui linșaj politic bazat pe ideologia de gen. CTP îl insultă la DigiTV, în timp ce ONG-ul lui Cristi Dănileț îi face plângere la CNCD – în aceeași zi în care Iohannis a marcat Ziua Națională a Egalității de Șanse

4 min read


Pr. Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, îi pune în față oglinda lui Cristian Tudor Popescu, după ce acesta lansase acuzații de misoginism la adresa Î.P.Sale Teodosie, înfierându-l pe ierarh cu epitete greu de reprodus în scris. Însă C.T.P. nu e cel mai calificat să apere egalitatea femeilor cu bărbații, el însuși fiind un misogin devenit moralist de circumstanță…

„Am înțeles de ce CTP zbiară ca o viperă călcată pe coadă de IPS Teodosie. 

I-a stricat “teologia” lui despre femeie.

Să citim din “Femeia nu e om” – 1998, de 8 martie, Ziua femeii…Adevărul literar și artistic.

“N-am înțeles niciodată de ce păcatul originar este considerat ispita cu mărul, aplicată lui Adam și Evei. Adevăratul păcat îi aparține lui Dumnezeu și constă în crearea Evei, a femeii.”

“Cu atât mai mult cu cât femeile, de fapt, nu gândesc. Cu excepțiile de rigoare, la fel de dese ca pinguinii albaștri, ele mimează gândirea omenească. Aidoma acelor „alien” din filmele SF-horror, ele împrumuta cu rapiditate din jur expresii, fraze, prefabricate întregi de „gândire”, pe care le asamblează și le debitează cu însuflețire, făra a avea cea mai mica aderență psihică la ceea ce spun. Ce se alfă în spatele acestei fațade psihologice, n-a știut și nu știe nici un bărbat. Și, după părerea mea, nici femeia nu știe ce e cu adevărat în capul ei. Ce se derulează acolo din ce-a pus PROIECTANTUL, cu milioane de ani în urmă. Și, mai ales, cu ce scop …”

“Este imposibil ca ele să tacă. Doi bărbați care nu se cunosc, lăsați singuri într-o încapere, pot tăcea minute în șir, fumând sau privind pe fereastră; două femei în aceeași situație vor recurge imediat la limbajul și conceptele minimale de contact ale speciei lor. Aidoma unor agenți secreți, femeile au un cod de comunicare propriu numai lor. Și care exclude bărbații”.”, a scris pr. Eugen Tănăsescu pe Facebook.

Sâmbătă, președintele republicii făcea pe Facebook o postare despre „Ziua Națională a Egalității de Șanse”, unde confunda principiul egalității dintre femei și bărbați cu egalitatea de gen, vârful de lance al ideologiei (trans)gender pe care se sprijină propaganda homosexualilor.

„Ziua Națională a egalității de șanse este un bun prilej de a conștientiza o dată în plus că femeile încă se mai confruntă cu stereotipuri și prejudecăți legate de carieră și rolul în familie, tendințe negative care s-au accentuat la nivel global în contextul pandemiei de COVID-19. Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive, care trebuie combătute cu toate forțele”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook pe 8 mai 2021. 

În același context și în aceeași zi, ONG-ul VeDem Just, emanația judecătorului anti-familie normală Cristi Dănileț, informa pe facebook că l-a reclamat pe ÎPS Teodosie pentru că a vorbit despre femei la radio Dobrogea într-un mod care nu ar fi „corect, neutru, de susținere”, așa cum consideră activiștii că trebuie să vorbească „reprezentanții instituțiilor și entităților publice”.

„Asociația VeDem Just anunță publicul că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în urma declarațiilor făcute de ÎPS Teodosie Petrescu cu privire la femei la un post de radio în data de 6 mai 2021. Aceasta, mai ales că astăzi marcăm Ziua egalității de șanse între femei și bărbați stabilită prin Legea nr. 23/2015”, se arată pe pagina de Facebook a asociației. 

Cum coincidențe în câmpul tactic nu există, considerăm că activarea acestor indivizi de teapa lui CTP și Cristi Danileț împotriva ierarhului tomitan nu este deloc întâmplătoare, ci reprezintă o încercare de răzbunare pentru modul mărturisitor în care ÎPS Teodosie a apărat libertatea religioasă încălcată de regimul Iohannis, lucru perceput de acesta din urmă ca un atac clerical împotriva puterii politice. În ce ne privește, suntem convinși că mișmașurile politicianiste vor eșua lamentabil, această încercare fiind pentru Arhiepiscopia Tomisului o nouă ocazie de mărturisire a învățăturii creștin-ortodoxe, care nu poate fi, în esență, nici neutră, nici „politically correct”, pentru că Hristos este capul Bisericii și Hristos este Adevărul și Lumina ce nu poate avea amestec cu întunericul și minciuna ideologică.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.