June 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Comisia Europeană nu a înnoit comanda pentru vaccinul AstraZeneca. ”Vom vedea ce se va întâmpla!”

2 min readComisia Europeană nu și-a reînnoit comanda pentru vaccinul AstraZeneca împotriva COVID-19, a anunțat duminică Thierry Breton, comisarul european pentru piaţa internă.

Comisia Europeană nu a înnoit comanda pentru vaccinul AstraZeneca Zuma Press / Dinendra Haria via Hepta

„Nu am reînnoit comanda pentru după luna iunie. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Thierry Breton pentru radioul francez France Inter, citat de AP.
Comisia Europeană a lansat luna trecută o acţiune legală împotriva AstraZeneca pentru că nu a respectat contractul de furnizare a vaccinului anti-Covid şi pentru că nu are un plan fiabil pentru a asigura livările la timp. Atât UE şi AstraZeneca urmează să fie audiate pe 26 mai, într-un tribunal de primă instanţă de la Bruxelles.

AstraZeneca a livrat către UE mai puține doze de vaccin anti-Covid

Citește și:

Cheagurile de sânge produse după vaccinarea cu AstraZeneca afectează mai mult femeile decât bărbaţii, susţine Agenția pentru Medicamente din Marea Britanie
Răsturnare de situație. SUA au decis să doneze altor țări stocul de vaccin AstraZeneca. Unde vor ajunge 60 de milioane de doze

Laboratorul suedezo-britanic a livrat statelor membre UE doar 30 de milioane de doze din cele 120 de milioane contractate în primul trimestru.
În al doilea trimestru, AstraZeneca intenţionează să furnizeze doar 70 de milioane din cele 180 de milioane de doze contractate de Uniunea Europeană.
Reacția AstraZeneca după ce a fost dată în judecată de UE

Procedura în justiţie, lansată în numele CE şi al Celor 27, a fost denunţată drept „lipsită de fundament” de către laboratorul farmaceutic.
Vaccinul AstraZeneca a fost esențial pentru campania de imunizare a Europei și a constituit un element esențial în strategia globală de a primi vaccinuri în țările mai sărace, deoarece este mai ieftin și mai ușor de utilizat decât vaccinul Pfizer. Dar ritmul lent al livrărilor a frustrat europenii și au considerat compania responsabilă pentru întârzierea parțială a lansării vaccinurilor.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.