June 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Cercetătorii olandezi au învățat albinele cum să depisteze infecțiile cu coronavirus: ”Este o idee bună”

1 min readCercetătorii olandezi au antrenat albinele să adulmece probele care conțin coronavirus, reducând timpul de așteptare pentru rezultatele testelor, au spus experții.

 Pentru instruirea insectelor, oamenii de știință de la Universitatea Wageningen din Olanda le-au dat apă dulce ca recompensă pentru identificarea probelor de virus. Albinele, care au un simț al mirosului acut, nu au primit nici o recompensă pentru că au arătat cercetătorilor probe neinfectate, potrivit nypost.com.Oamenii de știință au descoperit că au identificat un rezultat pozitiv al testului în câteva secundeÎn schimb, poate dura ore sau zile pentru a obține un rezultat convențional al testului COVID-19. Metoda albinelor este, de asemenea, ieftină, ceea ce o face utilă pentru țările în care testele sunt greu de găsit, au spus cercetătorii.
„Adunăm albine obișnuite de la un apicultor și punem albinele în hamuri”, a spus Wim van der Poel, profesor de virusologie care a luat parte la proiect. Dar unii experți se îndoiesc că tehnica va înlocui formele standard de testare COVID-19 în curând.„Este o idee bună, dar aș prefera să fac teste folosind instrumentele clasice de diagnostic decât să folosesc albinele pentru aceasta. Sunt un mare iubitor de albine, dar aș folosi albinele în alte scopuri decât detectarea COVID-19”, spune Dirk de Graaf, profesor care studiază albinele la Universitatea Ghent din Belgia. Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.