June 14, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

OMS a aprobat vaccinul Sinopharm din China pentru utilizare de urgență în pandemie

2 min readOrganizația Mondială a Sănătății a aprobat vineri vaccinul Sinopharm împotriva Covid-19, produs în China, pentru utilizare de urgență, facilitând calea națiunilor mai sărace de a avea acces la un alt ser atât de necesar pentru a ajuta la stoparea pandemiei.

OMS aprobă vaccinul Sinopharm din China pentru utilizare de urgență Profimedia Images

Aprobarea permite vaccinului Sinopharm să fie inclus în Covax, inițiativa globală a Organizației Mondiale a Sănătății, care este concepută pentru a promova distribuția echitabilă de vaccin în întreaga lume.
India, un important producător de vaccinuri împotriva Covid-19, a oprit exporturile pentru a se concentra pe criza generată de pandemie. Întrebările referitoare la siguranță, după reacții adverse extrem de rare, au determinat unele țări să întrerupă temporar utilizarea dozelor de AstraZeneca și Johnson & Johnson, ori să-și schimbe ghidul în ceea ce privește utilizarea lor, scrie nytimes.com.

Datele studiilor clinice de fază 3 pentru vaccinul Sinopharm nu sunt publice

Citește și:

Vaccinul chinez Sinopharm intră pe piața din Uniunea Europeană. Ungaria, primul stat care îl aprobă
Ministrul Sănătăţii, despre vaccinarea a peste 100.000 de oameni într-o zi: ”Un ritm pe care am dorit să-l atingem, dorim să-l menţinem”

Pentru China, aprobarea de la ONU reprezintă un punct culminant în eforturile sale de diplomatizare a vaccinurilor și o șansă de a umple golul lăsat de națiunile occidentale și companiile farmaceutice din țările cu venituri mici și medii.
Sinopharm este primul vaccin chinezesc care a fost clasificat ca sigur și eficient de către OMS, iar aprobarea acestuia ar putea ușura îngrijorările cu privire la lipsa de transparență din partea companiilor chineze de vaccinare.
Autoritățile de reglementare din China și alte țări au aprobat vaccinul Sinopharm în ultimele luni, deși compania nu a lansat datele studiilor clinice de fază 3 pentru ca oamenii de știință să le evalueze independent.

Serbia este prima țară din Europa care va produce vaccinul anti Covid-19 Sinopharm, dezvoltat de chinezi, a anunțat președintele Aleksandar Vucic.
Serbia este în proces de aderare la UE, dar păstrează relații apropiate cu Moscova și Beijingul și a folosit ser rusesc, Sputnik și chinezesc, Sinopharm pentru a vaccina 1,5 milioane de oameni din cele 7 milioane de locuitori ai țării.
Vaccinul chinezesc produs de sârbi ar putea fi vândut apoi țărilor din regiune de către Serbia. Sinopharm a fost aprobat în 20 de țări, inclusiv 3 din Europa: Belarus, Serbia și Ungaria – singura membră UE.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.