June 14, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Maraton de vaccinare anti-Covid-19 în Bucureşti. Unde sunt cele 50 de centre în care se vaccinează non-stop în următoarele zile

3 min readVineri, la ora 16.00, autorităţile din Bucureşti demarează un maraton de vaccinare anti-Covid-19, astfel că bucureştenii, şi nu numai, vor avea la dispoziţie 64 de ore să se vaccineze în 50 de centre special amenajate.

Autorităţile speră ca un număr cât mai mare de persoane să se vaccineze împotriva coronavirusului la maratonul din Bucureşti Hepta

Maratonul de vaccinare anti-Covid-19 organizat în Bucureşti ar urma să aibă loc până luni dimineaţa.

Pentru a nu da mari bătăi de cap celor care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, autorităţile au decis ca cele 50 de centre de vaccinare să fie amenajate în doar două locaţii, respectiv la Sala Palatului şi la clădirea Bibliotecii Naţionale.

Vor fi 40 de centre de vaccinare deschise la Sala Palatului şi 10 centre de vaccinare deschise la Biblioteca Naţională, urmând ca acestea să funcţioneze în sistem non-stop până luni dimineaţa, la ora 08.00.

Citește și:

Centre noi pentru maratonul de vaccinare împotriva coronavirusului se deschid la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, în Bucureşti, dar şi la Castelul Bran
Bilanţ de vaccinare împotriva Covid-19, 6 mai. România a depășit pragul de 100.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

Mai mult, în cazul în care luni dimineaţa, la ora 08.00, la centrele respective mai sunt persoane care vor să se vaccineze anti-Covid-19, acestea vor fi primite, chiar dacă se depăşeşte ora amintită.

1.200 de voluntari deservesc cele 50 de centre de vaccinare non-stop
Autorităţile speră ca prin maratonul de vaccinare anti-Covid-19 programat a avea loc la Bucureşti să tragă un semnal de alarmă în legătură cu necesitatea de a creşte în mod semnificativ numărul de persoane vaccinate împotriva coronavirusului. Misiunea însă nu va fi una uşoară, iar pentru ca cele 50 de centre de vaccinare să funcţioneze a fost nevoie de aportul unui număr mare de voluntari.
În jur de 1.200 de voluntari ar urma să deservească cele 50 de centre de vaccinare organizate în Bucureşti pentru maratonul de vaccinare anti-Covid-19. Vorbim despre 260 de medici, 300 de asistenţi medicali, 135 de rezidenţi şi 500 de studenţi. Aceştia vor lucra în ture de câte opt ore pentru a asigura operaţionalitatea centrelor 24 de ore din 24.

Sunt aşteptate nume grele la centrele respective de vaccinare, urmând ca doritorii să fie vaccinaţi inclusiv de cadre precum medicul pediatru Mihai Craiu sau chiar de către Valeriu Gheorghiţă, şeful pe România al campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului.
Maratonul de vaccinare anti-Covid-19 de la Bucureşti a început cu scandal
În ciuda modului în care se leagă speranţele autorităţilor de maratonul de vaccinare de la Bucureşti, acţiunea a început cu stângul vineri. Pe lângă faptul că oamenii s-au bulucit încă de la prima oră să se vaccineze împotriva coronavirusului, mulţi dintre ei nu au ştiut că acţiunea ar urma să înceapă abia la ora 16.00, astfel că s-au prezentat la faţa locului încă de dimineaţă.
Pe lângă acest aspect, trebuie precizat că cei care nu au prins loc în prima linie la vaccinare, la cele 50 de centre, s-au plâns că nu li se oferă condiţii pentru a aştepta şi că trebuie să aştepte în soare. Chiar şi aşa, autorităţile speră că acţiunea să-şi îndeplinească obiectivul, iar oamenii să se simtă încurajaţi să meargă să se vaccineze.

Ample acţiuni de vaccinare anti-Covid-19 în toată ţara
Nu numai la Bucureşti se organizează maraton de vaccinare anti-Covid-19. O astfel de acţiune a avut deja loc la Timişoara, unde 6.722 de persoane s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

Un maraton al vaccinării anti-Covid-19 va avea loc şi la Cluj, în perioada 14-17 mai, la Sala Polivalentă, în timp ce la Craiova, la Stadionul Ion Oblemenco, va avea loc un maraton de vaccinare anti-Covid-19 în perioada 10-17 mai. La Craiova vor exista 10 fluxuri de vaccinare care vor funcţiona non-stop, oamenii putând să se vaccineze fără programare.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.