June 15, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Rusia lansează o nouă variantă a vaccinului Sputnik, care s-ar putea administra într-o singură doză

2 min readAutorităţile din Rusia anunţă că pregătesc lansarea unei noi variante a vaccinului Sputnik care s-ar putea administra pacienţilor într-o singură doză şi care să ofere o eficienţă de aproximativ 80%.

Noua variantă a vaccinului Sputnik oferă o eficienţă de circa 80% Profimedia – imagine ilustrativă

Noua variantă a vaccinului Sputnik ar avea o eficienţă de circa 80%.

Anunţul a fost făcut atât de cei care au produs vaccinul Sputnik pentru combaterea coronavirusului, cât şi de Tatiana Golikova, vicepremier însărcinat cu Sănătatea, după o reuniune cu preşedintele Vladimir Putin.

Conform news.ro, dacă varianta iniţială a vaccinului, Sputnik V, oferă o eficienţă de 91,6%, dar trebuie administrat în două doze, varianta cea noua a vaccinului, Sputnik Light, are o eficienţă de doar aproximativ 80%, însă se administrează într-o singură doză.

Citește și:

Dezvoltatorul vaccinului Sputnik V intenționează să dea în judecată Autoritatea de Reglementare din Brazilia pentru defăimare
Vaccinul rusesc împotriva Covid-19 Sputnik V are o eficienţă de 97,6%, susține un cercetător rus

O doză de vaccin Sputnik Light ar urma să coste sub 10 dolari

“Vaccinul Sputnik Light are la bază o platformă cu vector adenoviral uman bine studiat şi care s-a dovedit sigur şi eficient. Preţul, la nivel global, urmează să fie mai mic de zece dolari”, a fost mesajul transmis de reprezentanţii Fondului Rus de Investiţii Directe, instituţie care finanţează dezvoltarea vaccinului Sputnik.
Sursa amintită precizează că, pentru că nu pot produce prea multe doze de vaccin anticoronavirus, autorităţile din Rusia au decis că exporte foarte puţine doze în afara ţării şi să ţină majoritatea dozelor pentru vaccinarea propriei populaţii. Peste 20 de milioane de persoane ar fi fost vaccinate, la nivel global, cu serul Sputnik produs pentru combaterea coronavirusului.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.