May 17, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Unul dintre cei mai importanți lideri religioși din România reacționează după ce Guvernul și Președintele României le-au cerut cultelor religioase să se implice activ în campania de vaccinare

3 min read


Viorel Iuga, președintele Uniunii Baptiste, reacționează după intenția Guvernului de “a muta campania de vaccinare în bisericile” din România. În momentul de față, conform declarațiilor premierului Florin Câțu, niciunul din cei 18 lideri ai cultelor religioase din țară nu au confirmat răspunsul cu privire la acest subiect, în timp ce, spune premierul, s-ar fi ajuns deja la un acord comun, relatează Știri pe Surse. 

Iuga a vorbit despre implicarea bisericii în procesul de vaccinare. Potrivit acestuia, Biserica ar trebui să aibă o altă menire, afirmând că ar fi necesar ”să nu mai încercăm să facem din Biserică sluga unor oameni sau a unor sisteme”.

Iată mesajul transmis de președintele Uniunii Baptiste:

“Cu toate că au fost zile de sărbătoare, am continuat să auzim despre vaccinare și mai ales despre ce ar trebui să facă biserica în perioada aceasta… Cei care cer bisericii să se implice în promovarea vaccinării ar trebui să știe că:

1. Biserica are o altă menire. Ea este o instituție divină și a fost lăsată și trimisă în lume cu un mesaj divin. Ea trebuie să transmită Evanghelia Domnului Isus Cristos, nu un mesaj din partea guvernului sau a oricărui alt sistem.

2. Biserica este ”multicoloră”. Ea este formată din oameni cu informații și cu convingeri sociale și medicale diferite. Din nefericire, aceștia sunt divizați suficient de mult de societate, deci nu mai trebuie divizați și de diferite mesaje afișate sau rostite de slujitorii bisericii.

3. Biserica trebuie să caute puritatea. Dumnezeu binecuvântează și folosește oameni curați și biserici curate. Toți știm că, din cauza unor oameni imaturi sau mai puțin serioși în relația lor personală cu Dumnezeu, biserica are o imagine pătată. Din nefericire, chiar dacă în fiecare department și la fiecare nivel sunt și oameni cumsecade, ”oficialitățile” nu au o imagine prea bună. Biserica tânjește spre albul imaculat, deci nu își dorește să “împrumute” imaginea guvernului. Biserica nu vrea și nici nu trebuie să se asocieze cu ideologia sau cu faptele lor.

4. Biserica nu poate garanta vaccinul. Chiar și cei sinceri, care doresc să contribuie la binele societății, nu se pot implica în așa ceva cu conștiința împăcată. Biserica nu are informațiile necesare pentru că nici specialiștii nu înțeleg toate consecințele, mai ales pe cele pe termen lung. Ne place sau nu, auzim informații noi, uneori chiar contradictorii, de la o zi la alta.

5. Biserica are datoria să mângâie. Indiferent de ce a cauzat suferința, biserica trebuie să fie prezentă cu ”alifia” și cu ”pansamentul”. Este datoria ei să îi mângâie pe cei care experimentează suferință sufletească. Gândiți-vă ce greu ar fi să își împlinească menirea când suferința ar veni chiar în urma informărilor și a influenței bisericii.

În consecință, cei care ne iubim țara și semenii, ne rugăm lui Dumnezeu pentru liderii și cetățenii ei. Concomitent, îi rugăm pe politicieni să se ocupe cât mai onest posibil de aspectele politice, îi lăsăm pe specialiști să comunice cât mai clar și coerent convingerile lor medicale și lăsăm biserica să își împlinească menirea lăsată de Capul ei, de Domnul Isus Cristos. Ne place sau nu, liderii politici pot fi înlocuiți cu alți politicieni, specialiștii în domeniu pot fi înlocuiți cu alți specialiști și liderii religioși pot fi înlocuiți cu alți slujitori duhovnicești. Biserica lui Cristos însă nu poate fi înlocuită de nimeni și cu nimic! Fără o Biserică vie, duhovnicească și activă, lumea se va adânci tot mai mult în întunericul spiritual.

În consecință, să nu mai încercăm să facem din Biserică sluga unor oameni sau a unor sisteme, ci să o lăsăm să prezinte Evanghelia Mântuitorului nostru, luminându-ne astfel drumul spre veșnicia glorioasă.”Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.