May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Toţi peștii din două păstrăvării din Piatra Neamț, ucişi de poluarea cu amoniac

2 min readVideo

Toţi peștii din două păstrăvării din Piatra Neamț au murit, după ce pârâul Bicaz, cel din care erau alimentate bazinele, a fost poluat cu amoniac. Acum, administratorii păstrăvăriilor aşteaptă să fie despăgubiţi.

Toţi peștii din două păstrăvării din Piatra Neamț, ucişi de poluarea cu amoniac

Cele cinci bazine contaminate sunt situate lângă fabrica ciment de la Taşca. De acolo ar fi ajuns amoniacul în apa pârâului Bicaz şi în păstrăvării.
Sârbu Elena, angajat păstrăvărie: “Paznicul era aici pe marginea aleii şi dintr-o dată a văzut sărind peştii de parcă îi curenta cineva. Imediat şi-a dat seama, s-a albit apa în câteva minute…”.

Iftime Petrariu Comisarul Șef al Gărzii de Mediu Neamț: “La evacuarea apelor reziduale din incinta combinatului cea mai mare concentrare era acolo, de 1900 de ori mai mare. Cei mai afectaţi au fost proprietarii celor două păstrăvarii care au o mortalitate totală.

Citește și:

Experiment: Cum afectează poluarea plămânii. 23.000 de români mor anual din această cauză
Incendiu de proporţii în Hunedoara, la Simeria. Ard zeci de caroserii auto, într-un centru de colectare a fierului vechi

Şi localnicii s-au panicat imediat ce au simţit mirosul izbitor de amoniac care venea dinspre pârâul Bicaz. “Nu ştim exact ce am văzut, dar nu era curat”.
Poluare masivă
Lupa Mariu: “Directorul fabricii de ciment de la Tașca. Este prima dată când se întâmplă. Regretăm cele întâmplate dar colaborăm îndeaproape cu autorităţile competente pentru a stabili cauzele şi circumstanţele acestui incident”.

Totuşi, nu pare să fie prima dată când oamenii se confruntă cu problema poluării.
“Am mai avut probleme cu fabrica. Au reparat filtrele, electrofiltrele anul acesta, dar nu s-au văzut diferenţe. Elimină noxe, nu doar prin apă, ci şi prin aer pentru că au cuptoarele. La cuptoare filtrele sunt vechi. Miros de amoniac s-a simţit astăzi …au murit peşti”.
Acum, proprietarii păstrăvăriilor cer sa fie despăgubiţi.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.