May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Insula Alphonse din arhipelagul Seychelles, definiţia paradisului exotic şi sustenabil

2 min readFoto

Insulele exotice ale lumii îşi pun ecosistemul în pericol din cauza turismului în masă. Nu este şi cazul unei insule din arhipelagul Seychelles care ar putea primi medalia de aur la sustenabilitate. Alimentele sunt locale, energia electrică folosită este regenerabilă, iar produsele din plastic de unică folosinţă lipsesc cu desăvârşire.

Plaje idilice, păduri tropicale şi ape azurii cât vezi cu ochii. La sute de kilometri de capitala arhipelagului Seychelles, insula Alphonse este definiţia paradisului exotic. Este locuită de puţin peste 100 de oameni, majoritatea angajaţi în domeniul hotelier, care se străduiesc să menţină ecosistemul insulei.
Turiştii nu fac excepţie de la regula sustenabilităţii

Înainte de a începe sejurul, ei trebuie să achite taxa de 20 de euro pentru conservarea mediului. În plus, autorităţile nu le recomandă să aducă pe insulă obiecte din plastic de unică folosinţă. Iar asta pentru că localnicii au alternative biodegradabile pentru orice, inclusiv produse de igienă realizate local.

Legumele şi fructele sunt crescute în propriile grădini, iar peştele este pescuit în largul insulei. Nimic nu este importat, iar bucătarii construiesc meniul în funcţie de ce ingrediente au la dispoziţie. Doar anul trecut insula a produs 2 tone şi jumătate de mâncare.
În plus, cu peste două mii de panouri solare şi un climat propice, insula din Seychelles se bazează pe energia electrică verde. Evită astfel poluarea cu sute de tone de emisii de carbon în fiecare an.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.