May 16, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Canada anunţă încă un deces legat de vaccinul AstraZeneca

2 min readProvincia canadiană Alberta a raportat prima moarte a unui pacient din cauza unei afecțiuni rare a cheagurilor de sânge după ce a primit vaccinul AstraZeneca COVID-19, au anunţat autorităţile.

Un alt deces legat de vaccinul Astrazeneca a fost anunţat de canadieni Profi Media

Canada anunţă al doilea deces legat de vaccinul AstraZeneca
Cazul din Alberta marchează al doilea caz de cheaguri de sânge din provincie și singurul deces, după ce în Alberta au fost administrate peste 253.000 de doze de AstraZeneca, se adaugă în comunicat, citat de Reuters.

AstraZeneca nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters pentru un comentariu.

Luna trecută, provincia Quebec a raportat prima deces din Canada a unui pacient după ce a primit vaccinul AstraZeneca COVID-19. Rara complicație, pe care unele autorități de reglementare, inclusiv Health Canada o numesc trombocitopenie imunitară protrombotică indusă de vaccin, implică cheaguri de sânge însoțite de un număr scăzut de trombocite, celule din sânge care o ajută să se coaguleze.
Danemarca a exclus complet vaccinurile Covid-19 AstraZeneca şi Johnson & Johnson din programul de vaccinare
Danemarca a devenit prima țară care a exclus vaccinul COVID-19 de la Johnson & Johnson din programul său de vaccinare, din cauza unei potențiale legături cu o formă rară, dar gravă de cheaguri de sânge. Decizia vine după ce luna trecută țara nordică a încetat să mai utilizeze vaccinul AstraZeneca, motivând preocupări similare.

“Beneficiile utilizării vaccinului COVID-19 de la Johnson & Johnson nu depășesc riscul de a provoca posibilul efect advers la cei care primesc vaccinul”, a anunţat autoritatea sanitară a țării, scrie Reuters.
“Luând în considerare situația actuală din Danemarca, ceea ce pierdem în prezent în efortul nostru de prevenire a bolilor severe cauzate de COVID-19 nu poate depăși riscul de a provoca posibile efecte secundare sub formă de cheaguri de sânge severe la cei pe care îi vaccinăm”, au precizat autorităţile.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.