May 19, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Britanicii de peste 50 de ani vor fi vaccinaţi cu o a treia doză anti-COVID până la iarnă. Schemele pentru supra-rapel

2 min readBritanicii cu vârste peste 50 de ani vor fi vaccinaţi cu o a treia doză anti-COVID până la iarnă. Decizia a fost luată de autorităţile din Regatul Unit pentru a proteja bătrânii de noile tulpine. 

Ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, vaccinat în UK Profimedia

Sunt în calcul două scheme de vaccinare. Prima prevede ca oamenilor să le fie administrat un ser special modificat care să protejeze de aceste noi mutaţii, în timp ce în al doilea caz ar urma să fie administrată o doză din serurile deja autorizate: Pfizer, AstraZeneca sau Moderna.
În afară de această a treia doză de ser anti COVID, se ia în calcul şi administrarea vaccinului anti-gripal. Marea Britanie a vaccinat 35 de milioane cu cel puţin o doză la acest moment, peste jumătate din populaţie.

Marea Britanie, care are o populaţie de 67 de milioane de locuitori și a semnat contracte de achiziţie pentru 510 milioane de doze cu opt producători de vaccinuri anti-COVID. Unele dintre aceste seruri se află încă în etapa de dezvoltare.

Regatul Unit va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în virtutea unui contract care va asigura Marii Britanii un stoc de peste două ori mai mare cu acest vaccin înainte de campania din toamna acestui an ce prevede administrarea dozei de “supra-rapel”.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.