May 6, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Un român, printre geniile de la Juilliard, una dintre cele mai dure şcoli din lume: “Un vis care părea imposibil”

2 min readVideo

Şcoala Juilliard, înfiinţată în 1905, este una dintre cele mai dure Statele Unite ale Americii şi din lume. Anul acesta, spre exemplu, rata de acceptare a fost de 7%, iar numărul bursierilor este şi mai mic. Ei bine, printre ei se află şi un român.

Vezi și

Lui Andrei Caval muzica îi curge prin vene, probabil datorită tatălui, Adrian Caval. Mai exact, muzica clasică şi un anume instrument, clarinetul. A fost clarinetist principal în Orchestra de Tineret a Marii Britanii, iar acum se mută pe alt continent.
Un vis împlinit

La 16 ani, Andrei Caval doar visa să ajungă la un concert Royal Albert Hall. Dar cum nimic nu este întâmplător în viaţă, tatăl lui a fost invitat să cânte la un eveniment organizat de o familie care locuia în Regatul Unit.

Andrei Caval, clarinetist: Tatăl meu ştiind că eu de la 12-13 ani voiam să ajung în Anglia sau America, le-a spus că îmi doresc să studiez şi au zis ok, adu-l la noi.
A dat inițial o audiție la școală de muzică pop, însă, ulterior și-a găsit locul în Manchaster la o școală axată pe muzică clasică.
Andrei Caval, clarinetist: Şcoala costă în jur de 35-40.000 de lire sterline pe an. Am dat audiţie. Am fost acceptat dar costă prea mult. Au spus că banii nu sunt o problemă, mi-au oferit bursă integrală. Am fost clarinetist principal cu orchestra de tineret Angliei. Am aplicat la conservator, visul meu era să ajung la Royal collage of music.

Și pentru că Andrei crede în Legea Atracției, asta s-a şi întâmplat. A fost primit cu o bursă de merit la Royal College of Music, iar în anul 3 a primit o altă bursă în Stockholm. Obiectivul principal a fost, însă, Juilliard.
Andrei Caval, clarinetist: Un vis care părea imposibil. Este 52.000 de dolari pe an. Pe 31 martie am primit mail. Am văzut congratulations; chiar dacă nu mă duc eram fercit. A fost o decizie grea, pentru că Academia de Muzică mi-a oferit bursă integrală. Pe 21 august trebuie să încep. Sunt foarte entuziasmat, o să vină o perioadă de 2 ani cu muncă de depus, dar sunt pozitiv.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.