May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Românii nu au mai stat în case, ca anul trecut. Sute de mii de persoane au tranzitat granițele în ultimele zile

2 min readVideo

De Alexandra Marin.Publicat: 04.05.2021, 19:58.
Actualizat: 04.05.2021, 19:59

A fost aglomeraţie în vămi şi pe aeroporturi în ultimele zile. Dacă anul trecut pandemia a închis multe ţări, aşa că puţini s-au încumetat la drum lung, acum numărul celor care au trecut graniţa a fost mult mai mare.

Vezi și

Cam jumătate dintre ei au venit în ţară pentru a petrece sărbătorile cu familia. Ceilalţi au ales destinaţii exotice de vacanţă

A fost activitate pe la toate graniţele, fie ele vămi sau aeroporturi. Oamenii au venit acasă de sărbători sau au plecat în vacanţă. Cele mai tranzitate puncte au fost, ca de fiecare dată, aeroportul Otopeni, urmat de punctele de frontieră Nădlac 2, Borş, Albiţa şi Giurgiu.

Traficul a fost mai mic decât în 2019, când au fost înregistrate peste 800.000 de treceri de frontieră, dar mai mare decât în 2020, când au fost doar 58.000 de tranzitări.

Citește și:

Un fermier din Belgia a mutat frontiera cu Franța, nemulțumit că o piatră de hotar statea în calea tractorului

Georgiana Teodorescu, ofiţer de presă IGPF: În perioada 30 aprilie – 3 mai, la nivelul întregii ţări, poliţiştii de frontieră au efectuat formalităţile pentru aproximativ 240.000 de persoane.

Cozi în fața centrelor de testare
Jumătate au venit, jumătate au plecat. Şi, cum încă sunt restricţii în unele ţări, există în continuare cozi interminabile în faţa centrelor de testare. La doar un centru au fost sute de persoane într-o singură zi.
Corina Unguritu, manager centru de testare: Era o coadă destul de mare, am încercat să ne mişcăm cât de repde am putut, am suplimentat numărul asistenţilor. Principalele destinaţii au fost Anglia, Germania, iar pentru concedii Egiptul e pe primul loc.

Cei care călătoresc pot afla de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească. În acelaşi timp, Comisia Europeană recomandă ridicarea restricţiilor de intrare în Uniunea Europeană pentru cei care vin din afara ei, dar sunt vaccinaţi complet sau vin din ţări cu o situaţie epidemiologică bună.
Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.