May 9, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Patru români anchetaţi în Scoţia pentru că formau o grupare de trafic de persoane

2 min readPatru români au fost arestaţi în Scoţia şi sunt anchetaţi sub acuzarea că formau o grupare de trafic de persoane.

Poliţiştii scoţieni au lucrat din greu pentru a elibera victimele traficanţilor de persoane Steven Brown via The Scottish Sun

Cei patru români sunt acuzaţi că au comis mai multe infracţiuni în perioada 2019-2021.

Cei patru români au fost identificaţi drept Carmen şi Stelian Neacşu, ambii de câte 53 de ani, Gabriel Dogeanu, 39 de ani, şi Petrică Obreja, 37 de ani. Cei patru români sunt acuzaţi că exploatau persoane de aceeaşi naţionalitate în zonele Blairgowrie şi Perthshire.

Conform The Scottish Sun, cei patru români se dădeau drept membrii unei agenţii de plasare a forţei de muncă şi promiteau românilor proveniţi din familii sărmane locuri de muncă bine plătite în Anglia.

Citește și:

Familie disperată, apel pentru găsirea unei tinere de 21 de ani, dispărută după o noapte în oraş, în Marea Britanie
Daria, copilul-miracol care a luptat pentru viață. După un an și jumătate petrecut în spital, fetița a ajuns acasă

Au fost identificate 10 victime până acum, iar ancheta a stabilit că cele 10 victime ajungeau, în cele din urmă, în Scoţia, unde locuiau în condiţii mult mai proaste decât cele promise. Mai multe, liderii grupării de trafic de persoane le confiscau actele de identitate şi, sub pretextul că trebuie să-şi achite transportul şi cazarea, victimele erau puse să lucreze câte 14 ore pe zi la cules de legume şi fructe.

Românii ar fi comis infracţiunile pe o perioadă de mai mult de doi ani
Victimele grupării de trafic de persoane primeau doar câteva lire sterline pe săptămână şi dacă încercau să fugă erau ameninţaţi că vor rămâne fără urmaşi, respectiv că juniorii lor ar avea de suferit.
Infracţiunile au fost comise în perioada 1 ianuarie 2019 – 30 aprilie 2021. Cei patru români din Scoţia puşi sub acuzare sunt bănuiţi de comiterea mai multor infracţiuni şi riscă ani grei de închisoare. Ei au rămas în arest preventiv, după ce au fost audiaţi luni, şi ar urma să apară din nou în faţa magistraţilor săptămâna viitoare. Cei patru români au respins, până acum, toate acuzaţiile care li se aduc.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.