May 7, 2021

Știri pe bune

Informații de ultima oră

Maraton de vaccinare împotriva Covid-19 în centrele MApN din țară. ”Am aşteptat mult pentru că nu am fost sigur, apoi am decis să-l fac!”

2 min readVideo

Este prima zi de vaccinare fără programare în mai multe spitale militare din ţară. Cei care doresc să se imunizeze nu trebuie decât să se prezinte la un centru de vaccinare MApN cu actul de identitate şi vor primi serul. Maratonul de vaccinare organizat de Ministerul Apărării durează 8 zile, timp în care centrele sunt deschise non-stop.

Vezi și

Centrele MApN sunt deschise non-stop.
Maratonul de vaccinare organizat de Ministerul Apărării durează 8 zile.

Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar din Timișoara și-a deschis porțile în această dimineață. Pentru imunizarea persoanelor este folosit serul de la Pfizer.

Tânără vaccinată: ”Trebuie să o fac şi pe asta. E un trebuie nu neaparat plăcut, dar necesar”.

Citește și:

Pfizer anunță câştiguri uriaşe din vânzarea vaccinului împotriva Covid-19. Veniturile sunt cu până la 73% mai mari decât estimările inițiale
Vaccinarea anti-Covid, amânată la unele cabinete ale medicilor de familie, din lipsă de ser sau materiale sanitare

Bărbat vaccinat: ”Am aşteptat mult, că nu am fost sigur, tot am zis: nu-l fac, nu-l fac şi până la urmă am zis: hai că-l fac, că nu stiu sigur ce o fi şi cum o fi”.

Femeie vaccinată: ”Am încredere în Pfizer şi de asta şi tata l-a facut, nu a avut nicio reacţie, a fost totul perfect”.
Centrul de vaccinare de la Timişoara are la dispoziţie 500 de doze de vaccin pe zi. Acestea vor fi însă suplimentate dacă va fi necesar.
Maratonul vaccinării a ajuns și la Iași

Cei care vin sa se vaccineze la maraton nu au nevoie de programare și pot veni doar cu buletinul. În acest moment timpul de așteptare este de aproximativ 40 de minute și sunt vaccinate in jur de 30 de persoane in fiecare oră.
O femeie care stă la coadă să se vaccineze: ”Am avut programare, dar nu am acceptat că era Astra Zeneca și aici am venit că e fără. Există atâtea persoane care nu pot să intre în platformă, nu are cine să îi ajute, mă rog, e mai complicat cu platforma și eu am incercat sa mă reprogramez si nu am reușit”.

Astfel de acțiuni se desfășoară simultan şi în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din București, Brașov, Cluj şi Constanța.

Femeie vaccinată: ”Am trecut prin boală şi mi-am dorit să fac imunizarea. Consider că dacă fac vaccinul, îl fac pentru mine şi totodată îi protejez şi pe cei din jurul meu”.
Centrele de vaccinare ale Ministerului Apărării Naționale vor funcționa 24 de ore din 24, de astăzi până pe 11 mai.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.Citește mai departe

Leave a Reply

Copyright © All rights reserved. | by AF themes.